Η νέα Mercedes GLA θα είναι μάλλον στην έκθεση της Φρανκφούρτης


Η GLA της δεύτερης γενιάς, λόγω της παρουσίας και της GLB, θα έχει έναν πιο ξεκάθαρο ρόλο στη γκάμα των SUV της Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/6/2019

H GLB κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι το μόνο μικρό SUV που θα παρουσιάσει η Mercedes στις αρχές του φθινοπώρου στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Και αυτό γιατί δίπλα στο μεγαλύτερο μέχρι στιγμής μοντέλο που βασίζεται στο πλαίσιο MFA της γερμανικής εταιρείας θα παρουσιαστεί και η διάδοχος της εξαιρετικά επιτυχημένης, ειδικά στα μέρη μας, GLA.

H οποία φυσικά και θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο, ενώ αν κρίνουμε από κατασκοπευτικές της φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο -το όλο και μειούμενο καμουφλάζ είναι επίσης μια ένδειξη πως η πρεμιέρα έρχεται όλο και πιο κοντά- η απόστασή της από το έδαφος δείχνει να είναι μικρότερη σε σχέση με αυτήν της τρέχουσας γενιάς.

Από την άλλη όμως η συνολική της εικόνα αναμένεται να είναι πιο σπορτίφ και δυναμική, ενώ βελτιωμένοι αναμένονται πάντως και οι χώροι που δεν συμπεριλαμβάνονται στα ατού της τρέχουσας γενιάς.

Το εσωτερικό θα ακολουθεί τη γενική γραμμή που καθιέρωσε η καινούργια Α-Class με τον ελεύθερο πίνακα οργάνων με τις διπλές οθόνες, ενώ ο εξοπλισμός φυσικά θα περιλαμβάνει και το MBUX και την ψηφιακή βοηθό Mercedes, καθώς και συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης και αυτόματης στάθμευσης.

Οι κινητήρες βενζίνης θα ξεκινούν από τον καινούργιο τετρακύλινδρο των 1.300 cc και οι diesel από αυτόν των 1.500 cc που δεν θα είναι διαθέσιμος στην GLB.