Η νέα Mercedes GLB έχει ωραίο στυλ και μέχρι και 7 θέσεις


Mε την GLB η Mercedes θα έχει δύο διαφορετικές προτάσεις στην πιο δημοφιλή κατηγορία των premium SUV. Η άλλη είναι φυσικά η GLA.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/4/2019

Το αυτοκίνητο που παρουσίασε η Mercedes στην έκθεση της Σαγκάη μπορεί να λέγεται GLB Concept αλλά στην πραγματικότητα το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει σε λίγους μήνες δεν θα έχει πολλές διαφορές.

Πιο σωστά θα διαφέρει στα σημεία, καθώς δεν θα είναι όσο τονισμένος ο off road χαρακτήρας του όπως στο πρωτότυπο, καθώς δεν θα υπάρχουν τα λάστιχα M S, τα τονισμένα πλαστικά προστατευτικά και κυρίως οι προβολείς στην οροφή.

Πάντως ακόμα και χωρίς αυτό το γωνιώδες αμάξωμα δεν θα αφήνει καμία αμφιβολία για το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και οπτικά μια απόσταση από την GLA. Τόσο τη νυν όσο και τη διάδοχό της που θα παρουσιαστεί του χρόνου, θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο MFA2 αλλά σίγουρα θα είναι μικρότερη από την GLB. Η οποία με μήκος 4,63 μέτρων είναι τόσο μεγάλη όσο η GLC.

Αυτό της εξασφαλίζει μεγάλους χώρους και πιο προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων που την καθιστά επταθέσια. Όσο για το διάκοσμο αλλά και την ηλεκτρονική εξοπλισμό ακολουθεί τα βήματα των A-Class και B-Class, οπότε και ο «ελεύθερος» πίνακας οργάνων θα υπάρχει και το MBUX και μια πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης.

Ο κινητήρας του πρωτότυπου είναι ο τετρακύλινδρος των 2.000 cc και των 224 PS που θα χρησιμοποιηθεί και στο μοντέλο παραγωγής, η βάση του οποίου θα είναι τα 1.330 cc και οι 136 PS σε ότι αφορά τα σύνολα βενζίνης και τα 1.500 cc και οι 116 PS για τους diesel. H γκάμα θα περιλαμβάνει και αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση.