H νέα Porsche 911 GT3 RS πήρε τα… βουνά! (video)


Το επερχόμενο track-focused μοντέλο της Porsche πιάστηκε στα... πράσα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, με την τεράστια αεροτομή να κλέβει τις εντυπώσεις.

  • 11/5/2022

Όλο και πιο κοντά πλησιάζουμε στην επίσημη παρουσίαση της νέας Porsche 911 GT3 RS κάτι που μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας μέσα από ένα το video που κυκλοφόρησε της τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Σε αυτό εμφανίζεται ο οδηγός ενός αυτοκινήτου να κινείται σε μια ορεινή διαδρομή και –ίσως- τυχαία πέφτει πάνω σε δύο παρκαρισμένα πρωτότυπα τα οποία βρίσκονταν σε διαδικασία δοκιμής.

Μέσα από την παρακολούθηση του video το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει ο θεατής είναι η τεραστίων διαστάσεων αεροτομή η οποία είναι αρκετά πιθανό να μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικές θέσεις ανάλογα με τις… ορέξεις του οδηγού.

Οι πληροφορίες σχετικά με το κινητήριο σύνολο που θα επιλεγεί αναφέρουν ότι αυτό θα είναι ένα ατμοσφαιρικό flat-six των 4 λίτρων που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και θα έχει δύναμη κοντά στους 500 PS. Όλα αυτά βέβαια αναμένεται να επιβεβαιωθούν…

Η τοποθεσία που πιάστηκε στα… πράσα το νέο μοντέλο δεν έγινε γνωστή, αλλά είναι αρκετά πιθανό αυτή να βρίσκεται στη Σουηδία μιας και πριν από λίγους μήνες είχαμε δει κατασκοπευτικές της Porsche 911 GT3 RS φωτογραφίες από την σκανδιναβική χώρα.

Στα συγκεκριμένα καρέ είχαμε την ευκαιρία να δούμε το νέο, προηγμένο αεροδυναμικό πακέτο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Porsche σκοπεύει να τοποθετήσει το αρχικό λογότυπο RS το οποίο είχαμε δει και στην πρώτη 911 2.7 RS από το 1973.

Δείτε το video...