H νέα Porsche 911 θα είναι διαθέσιμη από του χρόνου


Η νέα 911 θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως η καινούργια εκδοχή της σημαίας της Porsche και θα είναι για πρώτη φορά και υβριδική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/9/2018

H καινούργια γενιά της πιο κλασικής Porsche, της 911, θα έχει τον εσωτερικό κωδικό 992, θα παρουσιαστεί στην επόμενη έκθεση του Los Angeles και θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2019. Λογικά λοιπόν οι δοκιμές της στους δημόσιους δρόμους και τις πίστες είναι σε πλήρη εξέλιξη, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πρώτη εικόνα σχετικά με την εμφάνισή της. Φυσικά το κλασικό της σχήμα δεν πρόκειται να αλλάξει στις βασικές του γραμμές, ενώ οι όποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την τρέχουσα γενιά θα την κάνουν να δείχνει πιο σύγχρονη και δυναμική.

Έτσι ο εμπρός προφυλακτήρας με τις εισαγωγές αέρα είναι καινούργιος -το στυλ του θυμίζει πάντως αυτό της νέας Cayenne. Ταυτόχρονα το αμάξωμα έχει γίνει ακόμα πιο φαρδύ και πιο γωνιώδες, ενώ καινούργια και ακόμα πιο χαρακτηριστική αναμένεται να είναι η πίσω αεροτομή. Κάτι που θα ισχύει και για τα LED πίσω φώτα, ενώ θα υπάρχει και πάλι η παραδοσιακή γρίλια εξαερισμού ακριβώς πάνω από το εξακύλινδρο Boxer.

Ο οποίος για την περίσταση θα συνδυάζεται και με ένα υβριδικό σύστημα, που πέρα από πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων και μικρότερη κατανάλωση θα εξασφαλίζει και μεγαλύτερη (συνδυαστική) ισχύ. Οι φήμες κάνουν πάντως λόγο για δύο PHEV (plug-in hybrid electric vehicle). Το πρώτο θα τοποθετείται στο μέσο της γκάμας από πλευράς ισχύος και το δεύτερο δίπλα δίπλα με την turbo που φυσικά θα υπάρχει και στη νέα γκάμα.