Η νέα Porsche Macan θα είναι πλήρως ηλεκτρική και θα βασίζεται στο πλαίσιο PPE


Σε περίπου 18 μήνες από τώρα η Porsche θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του βασικού SUV της, της Macan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/3/2020

Η Macan έχει συμπληρώσει αισίως 6 χρόνια στην αγορά, καθώς παρουσιάστηκε το 2014, ενώ η απόφαση της παραδοσιακής γερμανικής εταιρείας για τη νέα της γενιά είναι δεδομένη: η καινούργια Macan θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, χωρίς συμβατικές εκδόσεις στη γκάμα της.

Η εξέλιξή της βρίσκεται πρακτικά στο τελευταίο στάδιό της και αυτό που γνωρίζουμε ήδη είναι πως η βάση της θα είναι το ειδικά σχεδιασμένο για την ηλεκτροκίνηση πλαίσιο PPE (Premium Platform Electric). Που θα δίνει το παρόν σε όλα τα μεγάλα, πολυτελή SUV του ομίλου Volkswagen.

Η νέα Macan θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα το χρησιμοποιήσει, ενώ δεν θα έχει ουσιαστικά κοινά στοιχεία με αυτό της Taycan (J1). Αντίθετα από την ηλεκτρική λιμουζίνα θα προέρχεται το σύστημα πρόωσης, φυσικά με διαφοροποιήσεις προκειμένου τα χαρακτηριστικά απόδοσης να ταιριάζουν σε ένα σπορ SUV, αλλά και κάποια αισθητικά στοιχεία.

Με πιο χαρακτηριστικά την κλειστή μάσκα και τους ιδιαίτερους προβολείς, προκειμένου να γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο ως ηλεκτρικό. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό από τη στιγμή που η τρέχουσα Macan θα παραμείνει στην παραγωγή. Και αυτό για να διασφαλιστεί πως το εισαγωγικό SUV θα εξακολουθήσει να είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, καθώς δεν θα θέλουν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές του ένα EV.