Η νέα σειρά 3 της BMW θα έχει άλλη εμφάνιση


Ο προγραμματισμός της BMW αναφέρει πως η καινούργια Σειρά 3 θα παρουσιαστεί το 2019. Τι μπορούμε, όμως, να περιμένουμε από τη νέα γενιά του διαχρονικού best seller της γερμανικής εταιρείας;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/5/2018

Καταρχάς, μια διαφορετική εμφάνιση, που θα εγκαινιάσει τη νέα σχεδιαστική λογική της BMW και στις λιμουζίνες της. Η αρχή θα γίνει από την 3άρα γιατί οι αγοραστές της θεωρούνται και είναι λιγότερο συντηρητικοί σε σχέση με αυτούς των μεγαλύτερων σειρών 5 και 7. Έτσι, η μάσκα θα μεγαλώσει κι άλλο, όπως άλλωστε και στην επίσης νέα X5 που δοκιμάζεται εντατικά, ενώ οι προβολείς θα γίνουν πιο λεπτοί και πιο χαρακτηριστικοί.

Οι διαστάσεις θα μεγαλώσουν ακόμα λίγο, το ίδιο και το μεταξόνιο, ενώ στο εσωτερικό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υλικών και της κατασκευής. Για το επίσης αναβαθμισμένο σύστημα infotainment θα υπάρχει μια οθόνη αφής στο ταμπλό, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται μια μεγαλύτερη οθόνη με κλίση προς τον οδηγό καθώς και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Ο έλεγχος, πέρα από τη αφή, θα γίνεται και με χειρονομίες και με φωνητικές εντολές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα καταργηθεί ο περιστροφικός διακόπτης του iDrive.

Η βάση θα είναι το πλαίσιο CLAR, που θα βοηθήσει ώστε το βάρος να μειωθεί κατά 40 kg, ενώ οι κινητήρες θα είναι οι γνωστοί τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι της εταιρείας των 1.500 και 2.000 cc αντίστοιχα, στην τελευταία τους εκδοχή. Πέρα από την plug-in υβριδική 330e θα υπάρχει και μια αντίστοιχη 325e, ενώ στην πορεία θα υπάρχει και μια ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία 500 km.