Η νέα Skoda Fabia σε 60 δευτερόλεπτα! (Video)


Η νέα, τέταρτη γενιά της Skoda Fabia αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας πριν το τέλος του έτους. Λίγο πριν την έλευσή της στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, η τσέχικη εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο μέσα σε μόλις ένα λεπτό μας δείχνει τα βασικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου.

  • 11/10/2021

Η νέα γενιά της Fabia βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του Ομίλου VW. Η νέα πλατφόρμα MQB-A0, που για πρώτη φορά ενσωματώνεται στο Fabia, είναι πιο άκαμπτη κατά 80%, προσφέροντας τη δυνατότητα και της ενσωμάτωσης ενός σπορ σασί με πιο σκληρά ελατήρια και χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 15 χιλιοστά.

Το μήκος πλέον φτάνει πλέον τα 4.108 χιλιοστά ( 11 εκατοστά από την προηγούμενη γενιά), το ύψος τα 1.459 και το πλάτος τα 1.780, ενώ το μεταξόνιο πλέον φτάνει τα 2.564 χιλιοστά ( 94 mm), δίνοντας έτσι την πιο ευρύχωρη καμπίνα στην κατηγορία. Ο χώρος αποσκευών μάλιστα, πλέον αγγίζει τα 380 λίτρα, όντας ο μεγαλύτερος στην κατηγορία όπως δηλώνει η Skoda.

Ανάλογα προηγμένο και καλοφτιαγμένο είναι και το εσωτερικό της νέας Fabia, με υπερπλήρη εξοπλισμό άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το νέο, μικρότερο και πιο εργονομικό διάκτινο τιμόνι (προαιρετικά τριών ακτίνων), τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,5 ιντσών και τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τις δυνατότητες συνδεσιμότητας με έγχρωμες οθόνες αφής έως 9,2 ίντσες με φωνητικό έλεγχο και αναγνώριση χειρονομιών και τις υπηρεσίες Skoda Connect.