Η νέα Skoda Fabia θα παρουσιαστεί τους πρώτους μήνες του 2021


Οι δοκιμές στο δρόμο της νέας Fabia έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πάντες στη Skoda θέλουν να επιταχύνουν τη διαδικασία για να είναι έτοιμη μια ώρα αρχύτερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/12/2019

Με δεδομένη την παρουσίαση της τρέχουσας Skoda Fabia στα τέλη του 2014 η διάδοχός της θα έπρεπε να εμφανιστεί, με βάση τον κύκλο που ακολουθεί η τσέχικη εταιρεία, στα τέλη του 2021. Η Skoda όμως φαίνεται αποφασισμένη να επισπεύσει τη διαδοχή η οποία θα συνδυαστεί και με αλλαγή της πλατφόρμας που θα αποτελέσει τη βάση.

Η νέα γενιά που θα είναι η τέταρτη κατά σειρά θα χρησιμοποιεί το MAQ A0, που ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στα Seat Ibiza, Audi A1 και VW Polo και μεταξύ άλλων εξασφαλίζει στους σχεδιαστές περισσότερες ελευθερίες. Οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ένα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό σχήμα σε σχέση με το κατά γενική ομολογία συντηρητικό της τρέχουσας γενιάς.

Το οποίο θα χαρακτηρίζεται από το μεγαλύτερο πλάτος του και τους πιο τονισμένους θόλους των τροχών, καθώς και από πιο χαρακτηριστικά LED φώτα τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η τρέχουσα γενιά του super mini της Skoda βασίζεται σε μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί στοιχεία της MQB αλλά και της πιο παλιάς PQ26 και γενικά εξασφαλίζει πολύ καλούς χώρους στο πίσω κάθισμα.

Η άνεση τεσσάρων ή και πέντε επιβατών είναι πάντως η επιδίωξη των σχεδιαστών και για τη νέα Fabia, που σε πολλές αγορές θα κληθεί να παίξει και το ρόλο του μικρού οικογενειακού αυτοκινήτου.