Η νέα Skoda Octavia RS θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση 1.400 cc


H ΥΒΡΙΔΙΚΗ SKODA OCTAVIA RS ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ PS ΚΑΙ NM ΤΗΣ ΓΚΑΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ KG, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/1/2020

Το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης η Skoda μπορεί να έχει στο περίπτερό της τη νέα έκδοση της κορυφαίας Octavia, της RS. Που και πάλι δεν θα είναι μονοδιάστατη, καθώς θα είναι διαθέσιμη τόσο ως λιμουζίνα όσο και σα στέισον, με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια και κίνηση είτε στους εμπρός είτε σε όλους τους τροχούς.

Το πραγματικά μεγάλο νέο όμως θα είναι η ύπαρξη και μιας plug-in υβριδικής εκδοχής της, η οποία θα χρησιμοποιεί το γνωστό σύστημα πρόωσης του ομίλου που βασίζεται στον 1.4 TSI. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τα 245 PS της ειδικής έκδοση RS 245 της προηγούμενης γενιάς, ενώ κορυφαία θα είναι και η ροπή των 400 Nm.

Στην περίπτωση της νέας υβριδικής Octavia RS δεν θα είναι αυξημένες μόνο η ισχύς και η ροπή αλλά και το βάρος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 250 kg σε σχέση με το συμβατικό βενζινοκίνητο μοντέλο, μεγάλο μέρος των οποίων οφείλεται στη μπαταρία των τουλάχιστον 13 kWh που θα εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία 48 χιλιομέτρων.

Έτσι η Octavia RS PHEV δεν θα είναι ούτε η πιο γρήγορη ούτε η πιο άμεση στο δρόμο. Σίγουρα όμως θα είναι η πιο ακριβή και η πιο οικονομική από πλευράς κατανάλωσης.