H νέα Skoda Octavia θα έχει και υβριδικές εκδόσεις


Πάνω στην επόμενη γενιά Octavia που θα παρουσιαστεί σε περίπου δύο χρόνια η Skoda θα χτίσει τη νέα της στρατηγική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/8/2018

Η νέα Octavia θα βασίζεται πάνω σε μία εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB A1 με βασική προτεραιότητα την μείωση του βάρους και την διατήρηση των χώρων που αποτελούν σήματα κατατεθέν της μάρκας. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην σχεδίαση του αμαξώματος ώστε να γίνει πιο ελκυστική και καταργώντας την αμφιλεγόμενη αισθητικά υιοθέτηση με τα διπλά φανάρια.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τόσο τον βασικό 1.0 TSI όσο και τον ισχυρότερο 1.5 TSI, ενώ από πλευράς diesel θα κάνει την εμφάνισή του ο νέος 1.5 TDI. Αξιοσημείωτο είναι πως η νέα Octavia θα έχει και mild hybrid έκδοση 48 V που θα συνδυαστεί με τον 1.5 TSI, ενώ στα πλάνα υπάρχει και για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου μία plug-in υβριδική έκδοση. Επίσης η νέα Octavia θα έχει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ενώ πέρα από τη λιμουζίνα θα είναι διαθέσιμο και ως στέισον, καθώς και ως Scout και RS.

Στα επόμενα δύο χρόνια η Skoda θα έχει έντονη δραστηριότητα. Με τα Kodiaq και Karoq η Skoda έχει χτίσει μία πολύ δυνατή σειρά μοντέλων SUV ενώ στην επόμενη διετία θα παρουσιαστεί και ένα μικρότερο SUV που θα βασίζεται στο VW T-Cross και Seat Arona. Επίσης, μαζί με τη νέα Octavia αναμένεται και η νέα Fabia.