H νέα τεχνολογία της Ford σας βρίσκει μόνη της θέση σε πάρκινγκ!


Αγχώνεστε όταν ψάχνετε για χώρους στάθμευσης σε πολυσύχναστα πάρκινγκ; Η νέα τεχνολογία Collaborative Parking μπορεί να σας κάνει την ζωή πολύ πιο εύκολη.

 

  • 27/3/2018

Το στρες της αναζήτησης ελεύθερων χώρων στάθμευσης σε πολυσύχναστα πάρκινγκ αυτοκινήτων μπορεί μία μέρα να αποτελεί παρελθόν, χάρη στη νέα τεχνολογία “collaborative parking” – κατά λέξη ‘συνεργατικό παρκάρισμα’  που δοκιμάζεται στους δρόμους – και τους σταθμούς στάθμευσης – του Milton Keynes, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι οδηγοί μπορεί να περνούν, κατά μέσο όρο, πάνω από μία ημέρα το χρόνο στην αναζήτηση χώρου στάθμευσης, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ford. Η νέα τεχνολογία παρουσιάζει ένα χάρτη διαθέσιμων χώρων στάθμευσης με πληροφορίες από τους αισθητήρες των οχημάτων, ειδικά σε επίσημα πάρκινγκ αυτοκινήτων. 

«Καταλαβαίνουμε πόσος πολύτιμος χρόνος χάνεται και πόσο άσκοπο στρες προκαλείται από την αναζήτηση χώρων στάθμευσης σε πόλεις και αστικά κέντρα γενικότερα» δήλωσε ο Christian Ress, supervisor, Automated Driving Europe, Ford Research & Advanced Engineering. «Το ‘collaborative parking’ που είναι υπό διερεύνηση, μας προσφέρει την ευκαιρία να επιστρέφουμε αυτό το χρόνο στους οδηγούς μας, βοηθώντας τους να απολαμβάνουν πιο ευχάριστα, πιο ξεκούραστα και πιο αποδοτικά τα ταξίδια.»

Η Ford είναι από του εταίρους του project που βρίσκονται πίσω από το “collaborative parking” και άλλες τεχνολογίες συνεργασίας οχήματος με υποδομή (vehicle‑to‑infrastructure) στο πλαίσιο του UK Autodrive project – ενός προγράμματος 20 εκατομμυρίων λιρών που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, και φέρνει τις τεχνολογίες αυτοδηγούμενων και συνδεδεμένων οχημάτων από την αγωνιστική πίστα στο δρόμο. Καθώς η ανεύρεση χώρων στάθμευσης στις πόλεις γίνεται όλο και πιο δύσκολη, υπάρχει ελπίδα ότι μία τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει. **

Το “Collaborative parking” λαμβάνει δεδομένα από αισθητήρες παρκαρίσματος των οχημάτων που χρησιμοποιούν το πάρκινγκ. Έτσι, ενημερώνει τον χάρτη που δείχνει ποιοι χώροι μπορεί να είναι ελεύθεροι –  μπορεί επίσης να συμπεριλάβει δεδομένα από τα συστήματα παρακολούθησης των ίδιων των σταθμών στάθμευσης. Στο παρελθόν, στο πλαίσιο του UK Autodrive, η Ford και οι εταίροι της έχουν παρουσιάσει συστήματα που προειδοποιούν πότε οχήματα έκτακτης ανάγκης χρειάζεται να προσπεράσουν, και πότε προπορευόμενα οχήματα που δεν φαίνονται – ίσως κρυμμένα μετά από στροφή – φρενάρουν ξαφνικά.