Η νέα top Mercedes CLA θα έχει 422 PS


Η επίσημη πρεμιέρα των AMG CLA 45 και AMG CLA 35 αναμένεται να γίνει κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/3/2019

Ο λόγος φυσικά για την έκδοση AMG CLΑ 45 S 4MATIC του καινούργιου μικρού τετράθυρου κουπέ της γερμανικής εταιρείας, της CLA. Παράλληλα θα υπάρχει και η στάνταρ CLΑ 45 με 392 PS, ενώ η εισαγωγική AΜG θα είναι και εδώ η 35 με τα 306 PS.

Τα μηχανικά μέρη φυσικά και δεν θα διαφέρουν από αυτά των αντίστοιχων εκδόσεων της A-Class, οπότε και εδώ κινητήριοι τροχοί θα είναι και οι τέσσερις και το κιβώτιο το αυτόματο διπλού συμπλέκτη με τις 7 σχέσεις της εργοστασιακής εταιρείας βελτιώσεων της Mercedes. Επίσης και η CLA 45 θα διαθέτει drift mode, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μοντέλων της AMG με αυτή τη λειτουργία να ανεβαίνει στα τρία, μιας και υπάρχει και η E 63 S.

Αισθητικά οι AMG CLA θ ξεχωρίζουν από τη μάσκα Panamera που αναμένεται να ταιριάζει ιδανικά στο στυλ της. Επίσης ο εμπρός προφυλακτήρας θα είναι πιο επιθετικός με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που θα εξασφαλίζουν την καλύτερη αναπνοή και ψύξη του τετρακύλινδρου των 2.000 cc.

Διαφοροποιημένος θα είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, ενώ το οπτικό πακέτο περιλαμβάνει τόσο «φούστες» όσο και μεγάλες ζάντες σε συνδυασμό με αντίστοιχα ελαστικά, καθώς και τις τετραπλές απολήξεις εξάτμισης που στο μοντέλο παραγωγής θα είναι τετράγωνες.

Η επίσημη πρεμιέρα των AMG CLA 45 και AMG CLA 35 αναμένεται να γίνει κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.