Η νέα τρέλα του car-jitsu: Πολεμική τέχνη με πολύ «ξύλο» μέσα σε αυτοκίνητα (video)


Το Car-Jitsu έρχεται να «παντρέψει» το αυτοκίνητο με το Brazilian jiu-jitsu, σε έναν συνδυασμό που δε θα περίμενε ποτέ κανείς!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Vik Mikheev - YouTube
  • 24/3/2023

Οι διαγωνισμοί και οι προκλήσεις που αφορούν τα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι νέο. Αγώνες, κόντρες, από την πιο απλή ιδέα μέχρι το πιο σύνθετο πρότζεκτ, πολλοί petrolheads χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα ως μέσο έκφρασης, κι ως σημείο έμπνευσης.

Για μία ακόμα φορά, οι Ρώσοι πρωτοπορούν και παρουσιάζουν το Car-Jitsu. Πίσω από το νέο αυτό σπορ κρύβεται ο Vik Mikheev, ο οποίος είναι γνώστης των πολεμικών τεχνών, με μαύρη ζώνη στο Brazilian jiu-jitsu και το judo, αλλά και πυγμάχος στο MMA, ενώ κατέχει και διδακτορικό στα μαθηματικά. Σύμφωνα με το BlackBelt Magazine, ο Mikheev ξεκίνησε να διοργανώνει αγώνες Car-Jitsu το 2020, θέλοντας να δοκιμάσει τις εφαρμογές του BJJ σε έναν μικρό, περιορισμένο χώρο, δημιουργώντας το δικό του, ιδιαίτερο σπορ.

Πριν κάθε μονομαχία, οι δύο διαγωνιζόμενοι παίρνουν θέση στα δύο μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου, φορώντας τις ζώνες τους. Όταν ο διαιτητής δώσει το σήμα, βγάζουν τις ζώνες κι επιτίθενται ο ένας στον άλλο.

Το Grappler Insider αναφέρει ότι «μία μονομαχία έχει δύο περιόδους των τριών λεπτών, όπου οι δύο αντίπαλοι ανταλλάζουν θέσεις, και δίνονται πόντοι σε όποιον βρεθεί να έχει πλεονέκτημα με τη θέση του, ή αν ο αντίπαλος δηλώσει υποταγή.»

Το κανάλι του Miheev στο YouTube δείχνει να αναπτύσσεται ταχύτατα, αφού ο Ρώσος έχει συγκεντρώσει σχεδόν 10 χιλιάδες συνδρομητές μέχρι στιγμής. Δε φαίνεται ότι αυτή η «τρέλα» θα σταματήσει ή ξεχαστεί σύντομα, αφού ολοένα και περισσότεροι ξεκινούν, είτε να παρακολουθούν απλά το άθλημα, είτε ακόμα και να το εξασκούν. Πολλά στιγμιότυπα έχουν ήδη δημοσιευτεί στα social media, όπως για παράδειγμα στο Instagram και το TikTok, οπότε είναι φυσικό, το σπορ να πάρει μεγάλη έκταση.

Παρακολουθήστε όλη τη δράση: