Η NIO ετοιμάζει ναυαρχίδα με μπαταρία 150 kWh και αυτονομία μέχρι 800 km!


H κινεζική εταιρία θα παρουσιάσει σε μερικές μέρες (συγκεκριμένα στις 9 του μήνα) το νέο της μοντέλο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/1/2021

Έτοιμοι για το αύριο; Με αυτό το σλόγκαν οι Κινέζοι της NIO προλογίζουν το πρώτο τους ηλεκτρικό sedan που θα πλαισιώσει τα SUV (EC6, ES6 και ES8) που πωλούνται για την ώρα εκτός Ευρώπης. Δίχως φυσικά να ξεχνάμε το ηλεκτρικό supercar με την ονομασία EP9 που διατηρεί ένα από τα ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής μηδενικών ρύπων στο Nürburgring.

Το νέο μοντέλο της NIO (με έδρα στην Σαγκάη και εκπροσώπηση στην Formula E)που θα κοντράρει στα ίσα το Tesla Model S θα βασιστεί στο ET Concept που είχε παρουσιαστεί το 2019. Σύμφωνα με τους Κινέζους το νέο τους ηλεκτρικό θα έχει προηγμένη αυτόνομη τεχνολογία και μια μπαταρία χωρητικότητας 150 kWh!

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες που θα δούμε σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής τηρουμένων των αναλογιών του. Λογικά μία τόσο μεγάλη μπαταρία θα δίνει μια αυτονομία τουλάχιστον 600 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 800. Εννοείται με μία φόρτιση και με μια μέση κατανάλωση στις 20 με 25 kWh/100 km.

Η NIO τα πηγαίνει αρκετά καλά στην Κίνα και μπαίνει τη νέα χρονιά ακόμη πιο δυνατά διευρύνοντας την γκάμα τους. Και δεν κρύβουν πως αν ο συνθήκες είναι ευνοϊκές τότε ίσως να ξεκινήσει και το λανσάρισμα συγκεκριμένων μοντέλων της σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης που θα έχουν ωριμάσει όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση.