Η Nissan ασχολείται με τα χειμερινά σπορ...


Η Nissan παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Chicago δύο οχήματά της, τα οποία έχουν στενή σχέση με τις χειμωνιάτικες δραστηριότητες: το 370 Zki και το Armada Snow Patrol.

  • 7/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ     ΦΩΤ: NISSAN

Αν και βρισκόμαστε ήδη στο Φεβρουάριο, η Nissan επιμένει να θέλει να μεταδίδει το πνεύμα των Χριστουγέννων και του χειμώνα με τις δημιουργίες της και παρουσιάζει δύο ειδικών προδιαγραφών πρωτότυπα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Chicago. Ο λόγος γίνεται -αρχικά- για το 370Z Roadster “snowmobile”, που ονομάζεται “370Zki”, το οποίο εφοδιάζεται με χιονοσανίδες εμπρός και ερπύστριες πίσω. Για τη μετασκευή του εργοστασιακού 370Z Roadster, χρειάστηκε να αφαιρεθεί πίσω ολόκληρο το σύστημα κίνησης. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα προσαρμοσμένο κιτ ανύψωσης, το οποίο σήκωσε το Nissan κατά 7,6 cm. Ακολούθησε η κατασκευή προσαρμοσμένων στηρίξεων για τα πίσω ελατήρια της ανάρτησης, μαζί με τα προσαρμοσμένα διαχωριστικά 7,6 cm που απαιτούνταν για τη συναρμολόγηση των ερπυστριών στους θόλους. Τα εργοστασιακά φρένα έμειναν όπως ήταν, αλλά οι γραμμές τους έπρεπε να διαμορφωθούν εκ νέου, όπως και το σύστημα της εξάτμισης, προκειμένου να ταιριάξουν κάτω από το όχημα. H ανάρτηση τροποποιήθηκε για να προσαρμοστεί στο νέο ύψος οδήγησης και τοποθετήθηκαν αποσβεστήρες, ώστε να επιτρέπεται η κατάλληλη διαδρομή και περιστροφή για τα μπροστινές σανίδες του σκι. Κινητήρας και κιβώτιο ταχυτήτων έπρεπε επίσης να διαταχθούν εκ νέου, καθώς τοποθετήθηκε επίσης μια ειδική ποδιά, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές ζημιές από τις διαδρομές στο χιόνι.

Armada Snow Patrol

Από την πλευρά του, το θηριώδες SUV “Armada Snow Patrol” οδηγεί τη Nissan σε νέα επίπεδα! Με το σύστημα ανύψωσης της ανάρτησης κατά 7,6 cm, τα ακραία ελαστικά εκτός δρόμου, τον επιβλητικό μπροστινό προφυλακτήρα, την μπάρα με τους προβολείς και τη σχάρα οροφής, το Snow Patrol βγάζει το Armada από τη λίστα των συνηθισμένων αυτοκινήτων και το τοποθετεί σε... χιονισμένες βουνοκορφές, έτοιμο για την περιπέτεια που ονειρεύεται κάθε γνήσιος off-roader. Με ονομαστική ικανότητα ρυμούλκησης 3,8 τόνων, το Armada μπορεί εύκολα να μεταφέρει trailer με snowmobiles, συμπεριλαμβανομένου και του... 370Zki! Η κατασκευή του συγκεκριμένου πρωτότυπου, ξεκίνησε με την εγκατάσταση ενός πλήρους κιτ ανάρτησης, προσφέροντας επιπλέον απόσταση για τα καινούρια off-road ελαστικά ύψους 35 ιντσών! Τα νέα ελαστικά τοποθετούνται σε ζάντες διαμέτρου 20x9 ιντσών! Για να ισχυροποιηθεί η ασφαλής πλοήγηση στα δύσβατα μονοπάτια, το μπροστινό τμήμα του Armada Snow Patrol ενισχύθηκε με τον off-road προφυλακτήρα, που διαθέτει προστατευτική μπάρα και βαρούλκο με βίντσι ικανότητας 5,4 τόνων. Για τις διαδρομές στο σκοτάδι, φροντίζει μια οριζόντια μπάρα με διπλής σειράς φώτα LED, σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι προβολέων LED 5 ιντσών, αγωνιστικού τύπου, επιμελώς τοποθετημένων στις μπροστινές γρίλιες. Στο εσωτερικό, προστέθηκαν εμπρός καθίσματα με επένδυση από premium δέρμα και με διάτρητα ένθετα χρώματος τσιμέντου, ενώ τα πλευρικά σημεία φέρουν ραφές κοβαλτίου, που δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα χρωματική αντίθεση μαζί με τα ένθετα λογότυπα του Armada Snow Patrol στις πλάτες. Την τελική πινελιά δίνει το «ντύσιμο» του εξωτερικού, με το ειδικό λογότυπο του μοντέλου της Nissan.