Η Nissan σταδιακά θα καταργήσει τους κινητήρες diesel από την Ευρώπη


H είδηση μπορεί αρχικά να σοκάρει αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς ακούγεται ως φυσικό επακόλουθο μιας και η Nissan θα είναι η εταιρία του ομίλου που θα δοθεί προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/5/2018

Το Automotive News ανακοίνωσε πως η Nissan θα σταματήσει μακροπρόθεσμα να πουλά πετρελαιοκίνητες εκδόσεις στην Ευρώπη λόγω της μειωμένης ζήτησης και την ανησυχία του αγοραστικού κοινού για πιθανή φορολόγηση και περιορισμούς στα αστικά κέντρα. Ως πηγή το πρακτορείο επικαλείται δήλωσε εκπροσώπου της Nissan που λέει πως οι ντίζελ εκδόσεις της μάρκας σταδιακά θα λιγοστεύουν στην Ευρώπη.

«Στην Ευρώπη οι ντίζελ πωλήσεις μας έχουν μειωθεί σημαντικά και η υβριδοποίηση των μοντέλων μας θα μας επιτρέψει σταδιακά να τους καταργήσουμε σε κάθε μας ανανέωση» αναφέρει σε δηλώσεις του το ανώνυμο στέλεχος της Nissan. Το Reuters αναφέρει πως η Nissan θα αναγκαστεί στην Βρετανία να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας από το εργοστάσιο του Sunderland λόγω της μείωσης της ζήτησης για τα diesel.

Ένας ακόμη λόγος είναι πως η Nissan επιθυμεί να δώσει βαρύτητα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Άλλωστε είναι από τις πρώτες εταιρίες που λάνσαραν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής, με ολοκληρωμένο χαρακτήρα σε ότι αφορά την πρακτικότητα και την λειτουργικότητά του. Ο λόγος για το Leaf που κάνει ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη και που σε περίπου ένα μήνα θα είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας.