H Nissan θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας


Η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές θέσεων σε παγκόσμια κλίμα για να βελτιώσει τα οικονομικά της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/7/2019

Μία αρχική πληροφόρηση από το Automotive News είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες κάνοντας λόγο για περικοπή περίπου 4.800 θέσεων εργασίας. Τελικά το νούμερο αυτό ανεβαίνει σημαντικά και θα φτάσει στην απόλυση 10.000 εργατοϋπαλλήλων της Nissan σε εργοστάσια που βρίσκονται κυρίως εκτός ιαπωνικών συνόρων.

Οι περισσότερες περικοπές θέσεων θα αφορούν στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Sunderland, το οποίο απασχολεί 7.000 άτομα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian. Εδώ και καιρό το Brexit έχει ρίξει τις σκιές του στο μεγάλο νησί, ειδικά μετά την απόφαση της Nissan να μην κατασκευάζει εκεί το X-Trail.

Τον Μάιο η Nissan είχε παρουσιάσει ένα πλάνο αναδιοργάνωσης ώστε να καλύψει τις απώλειες, να μειώσει το λειτουργικό κόστος στην Βρετανία και να βελτιώσει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ. Οι περικοπές θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα όπου η Nissan θα ανακοινώσει ένα οικονομικό τρίμηνο με μεγάλες απώλειες και τα λειτουργικά κέρδη στο -66%.