Η Nissan θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την Daimler παρά την πώληση των μετοχών


Με στόχο να βελτιώσει τη κερδοφορία της, η Ιαπωνική εταιρεία πούλησε έναντι 1,15 δισ. ευρώ τη συμμετοχή της στην Daimler.

  • 7/5/2021

Τα σημάδια της πανδημίας Covid-19 αρχίζουν να διαφαίνονται στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς πολλές είναι εκείνες οι εταιρείες που προσπαθούν να βρουν κεφάλαια αντιμετωπίζοντας το πλήγμα που επέφερε η πτώση των πωλήσεων αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης, αλλά και των προβλημάτων από την έλλειψη microchips.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Renault SA, η Nissan Motor Co. πούλησε το σύνολο των μετοχών της στην Daimler AG έναντι 1,15 δισ. ευρώ. Να θυμίσουμε πώς ο γαλλικός όμιλος είχε διαθέσει στο σύνολο των μετοχών της έναντι 1,14 δισ. ευρώ, τον Μάρτιο.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο πίσω στο μακρινό 2010 με τους τότε προέδρους των δύο ομίλων Κάρλος Γκοσν (αριστερά) και Ντίτερ Ζέτσε (δεξιά) που επισφράγισαν τη συνεργασία.
Φωτογραφικό στιγμιότυπο πίσω στο μακρινό 2010 με τους τότε προέδρους των δύο ομίλων Κάρλος Γκοσν (αριστερά) και Ντίτερ Ζέτσε (δεξιά) που επισφράγισαν τη συνεργασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας την Τετάρτη, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η Nissan πώλησε περί τις 16,4 εκατ. μετοχές σε τιμή 69,85 ευρώ έκαστη.

Η Nissan αποκαλύπτει το μέλλον στο σαλόνι αυτοκινήτου της Auto China 2020

Όπως η Renault, έτσι και η Nissan προσπαθεί να αποκαταστήσει την κερδοφορία της εταιρείας, ειδικά μετά τη σύλληψη το 2018 του πρώην προέδρου της Κάρλος Γκοσν, η οποία έχει οδηγήσει σε κατάρρευση της μετοχής της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η βιομηχανική συνεργασία σχέση μεταξύ Nissan και Daimler «παραμένει αμετάβλητη και δεν επηρεάζεται από την πώληση», καθώς οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.