Η Νορβηγία είναι και πάλι η μεγαλύτερη αγορά της Tesla στην Ευρώπη


Το 31,2% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν πέρυσι στη Νορβηγία ήταν ηλεκτρικά και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτά Tesla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/1/2019

Η Νορβηγία είναι τα τελευταία χρόνια η κορυφαία αγορά στην Ευρώπη σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, μιας και η αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου στην Σκανδιναβική χώρα συνοδεύεται αφενός από σημαντικές επιδοτήσεις και προνόμια για τους ιδιοκτήτες τους. Φυσικά εκτεταμένο είναι και το δίκτυο φόρτισης -παράγοντας εξίσου σημαντικός.

Λογικά λοιπόν η Νορβηγία είναι και η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά και για την Tesla, η οποία τη χρονιά που μόλις πέρασε πούλησε στη Νορβηγία συνολικά 8.614 αυτοκίνητα. Όγκος πωλήσεων που όπως είπαμε της εξασφάλισε την πρώτη θέση. Δεύτερη σε ότι αφορά τις πωλήσεις της Tesla ήταν η Ολλανδία, με 8.585 αυτοκίνητα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών είναι μόλις 29 αυτοκίνητα, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως η Νορβηγία «προσπέρασε» την Ολλανδία χάρη σε μια παραγγελία της εταιρείας ενοικιάσεως Avis. Η οποία πρόσθεσε στο στόλο τους ούτε λίγο ούτε πολύ 280 καινούργια Tesla. Τα οποία είναι όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας, δηλαδή τα Model S και Model X.

Συνολικά στη Νορβηγία το 31,2% των συνολικά 194.200 καινούργιων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 ήταν πλήρως ηλεκτρικά, ενώ η αύξησή τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το 2017 δηλαδή, ήταν 20,8%.