H Novitec «περιποιείται» μια Ferrari SF90 Stradale και την απογειώνει στους 1.100 PS!


Οι Γερμανοί μηχανικοί της Novitec έβαλαν στο γκαράζ τη Ferrari SF90 Stradale και... έβγαλαν από μέσα της τον καλύτερό της εαυτό.

  • 6/7/2022

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό η Ferrari δουλεύει πάνω σε μία νέα πιο δυναμική έκδοση της SF90 Stradale που φέρει την ονομασία Versione Speciale και θα έχει ένα πιο πισταδόρικο προσανατολισμό με βελτιωμένο τον τομέα της αεροδυναμικής.

Μέχρι να έρθει η στιγμή για την επίσημη παρουσίαση, η Novitec κάνει αυτό που ξέρει ίσως καλύτερα από κάθε άλλον βελτιωτικό οίκο. Βάζει στo γκαράζ της μια Ferrari SF90 Stradale και με καίριες παρεμβάσεις απογειώνει, τόσο τη δύναμη όσο και την εμφάνισή της.

Οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις αφορούν την τοποθέτηση ενός νέου συστήματος εξάτμισης και την προσθήκη ενός νέου λογισμικού τα οποία συνδυαστικά χαρίζουν στη Ferrari σχεδόν 100 επιπλέον ίππους, εκτοξεύοντας τη δύναμη στους 1.100 PS.

Ο αντίκτυπος των παρεμβάσεων εμφανίζεται και στις επιδόσεις του μοντέλου το οποίο έχει ρίξει τον χρόνο για το 0-100 km/h κατά 0,1 sec (2.4 sec) ενώ το 0-200 km/h έρχεται κατά 0,4 sec πιο σύντομα (6.3 sec) σε σχέση με το εργοστασιακό αυτοκίνητο. Αναβαθμισμένη είναι και η τελική ταχύτητα για την οποία η Novitec δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία.

Παρεμβάσεις υπήρξαν και στο σύστημα των αναρτήσεων οι οποίες έφεραν το αυτοκίνητο πιο κοντά προς το έδαφος ώστε να έχει καλύτερο κράτημα στις γωνίες. Συγκεκριμένα, το μπροστά μέρος χαμήλωσε κατά 30mm ενώ το πίσω κατά 25 mm.

Εννοείται πως και εξωτερικά έχουν προστεθεί μια σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα χωρίς ωστόσο να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό η εικόνα της Ferrari ενώ αναφορικά με τις ζάντες η Novitec προσφέρει μια σειρά από σχέδια των 20 ή των 21 ιντσών.

Τέλος εσωτερικά υπάρχει η δυνατότητα για προσθήκη δερμάτινων ή Alcantara επιφανειών στο χρώμα που επιθυμεί ο πελάτης ενώ καμία αναφορά δεν γίνεται για την αρχική τιμή του πακέτου αναβάθμισης της Ferrari SF90 Stradale.