Η Oettinger «βελτιώνει» το νέο Volkswagen Golf GTI


Η Oettinger, ο βελτιωτικός οίκος που ειδικεύεται στα μοντέλα της Volkswagen ολοκλήρωσε το πακέτο βελτιώσεων για το νέο VW Golf GTI.

  • 2/6/2021

Το Golf GTI είναι ένα εικονικό μοντέλο για την γερμανική μάρκα, διάσημο για τις υψηλές επιδόσεις που προσφέρει με μία όμως μάλλον διακριτική εμφάνιση. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος, ειδικός στα μοντέλα της Volkswagen και του γερμανικού ομίλου παρουσίασε ένα βελτιωτικό πακέτο για να γιορτάσει την 45η επέτειο της πιο hot έκδοσης του Golf.

Ο Γερμανός βελτιωτής επέλεξε να διατηρήσει την βασική εικόνα του μοντέλου, οπότε οι αλλαγές είναι μεν μικρές και διακριτικές, αλλά πολύ καλαίσθητες και ουσιαστικές. Η πρώτη άσκηση είχε να κάνει με την βελτίωση της αεροδυναμικής. Για το λόγο αυτό, το μπροστινό μέρος διαθέτει νέα αεροτομή στο κάτω άκρο του μπροστινού προφυλακτήρα, παρέχοντας μεγαλύτερη αεροδυναμική σε υψηλές ταχύτητες.

Εντυπωσιακή είναι και η πίσω αεροτομή βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο πάνω στην πίσω πόρτα και λειτουργεί σαν επέκταση της οροφής. Στην πίσω όψη προστέθηκε επίσης ένας νέος διαχύτης μεταξύ των δύο χρωμιωμένων εξατμίσεων, με το ίδιο μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα με την αεροτομή.

Στο πλάι τα βλέμματα κλέβουν οι νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με τη διαφορά χρώματος σε κάθε πλευρά, καθώς οι δύο τροχοί αλουμινίου στην πλευρά του οδηγού έχουν βαφτεί με έντονο κόκκινο χρώμα, ενώ στη δεξιά πλευρά είναι λευκοί.

Η Oettinger αποφάσισε να διατηρήσει άθικτο το εσωτερικό, αλλά και τα μηχανικά μέρη, επομένως δεν υπάρχει κάποιο ειδικό κιτ για να αυξήσει τη μέγιστη ισχύ των 245 ίππων που αποδίδει ο 2λιτρος TSI. Το Golf GTI διαθέτει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 ταχυτήτων και ενεργό διαφορικό που δίνει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός με τον οποίο φτάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 6,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.