Η οικογένεια Peugeot σκοπεύει σε αύξηση των μετοχών της


Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού τύπου, μέλη της οικογένειας Peugeot εξεδήλωσαν την πρόθεση να αυξήσουν το μερίδιο μετοχών που κατέχουν στον Όμιλο PSA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/1/2020

Η πρόσφατη συγχώνευση των Ομίλων PSA και FCA είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και την πιθανότητα ανάπτυξης μιας δυναμικής επενδύσεων η οποία να αποφέρει κέρδη στους μετόχους. Στη συμφωνία που υπεγράφη, προβλέπεται ότι η  οικογένεια Peugeot θα κατέχει το 6,2% των μετοχών της νέας εταιρείας αλλά υπάρχει η δυνατότητα να αυξήσει το ποσοστό της εάν το επιθυμεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας, η οικογένεια σκοπεύει να το πράξει. Σε συνέντευξή του ο κ. Jean-Philippe Peugeot (φωτογραφία), επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών «Établissements Peugeot Frères» τόνισε: «Φυσικά μας ενδιαφέρει η αύξηση των μετοχών που κατέχει η οικογένεια. Διεξήχθη μια πολύπλοκη διαπραγμάτευση για να μπορούμε να έχουμε αυτή τη δυνατότητα, δεν ήταν ένα προκαθορισμένο συμπέρασμα. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η συγχώνευση, η οικογένειά μου θα δώσει θετικά σήματα για να συμβεί αυτό».

Θυμίζουμε ότι βάσει της δεσμευτικής συμφωνίας που υπογράφηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019, η συγχώνευση των δύο Ομίλων προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος 12-15 μηνών. Η οικογένεια Peugeot μπορεί να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό μετοχών το οποίο φτάνει έως το 2,5%. Αυτές τις μετοχές δύναται να τις αποκτήσει είτε από την γαλλική τράπεζα επενδύσεων «Bpifrance Participations» είτε από την κινεζική Dongfeng Motors, η οποία κατέχει ποσοστό 12,2% του Ομίλου PSA.

Όπως έχει ανακοινωθεί οι Κινέζοι θέλουν να μειώσουν το ποσοστό που κατέχουν στην καινούργια εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση για να εναρμονιστούν με τη νέα συμφωνία που ισχύει μεταξύ των ΗΠΑ και τις Κίνας, εξαιτίας της εμπορικής έντασης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους.