Η Opel αποκτά δικό της εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών


Σύμφωνα με τον Michael Lohscheller, διευθύνων σύμβουλος της Opel, η γερμανική εταιρεία θα κατασκευάσει εργοστάσιο στο οποίο θα δημιουργεί μπαταρίες για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα του ομίλου PSA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/2/2020

Η Opel επωφελήθηκε από την ένταξή της στον Όμιλο PSA με τη χρήση κοινών πλατφορμών και άλλων μηχανικών μερών αλλά και από τον στρατηγικό ρόλο που ανέλαβε στο πλαίσιο αυτού. Έπειτα από την προσθήκη και της FIAT Chrysler Automobiles σε αυτόν, δημιουργούνται ανάγκες οι οποίες θα φέρουν καθεμία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που τον απαρτίζουν σε συγκεκριμένους ρόλους. Για την Opel, ένας από αυτούς είναι να δημιουργεί τις μπαταρίες και τα συστήματα υβριδικής διάταξης για τα αντίστοιχα μοντέλα του Ομίλου.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Michael Lohscheller, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, η εταιρεία θα αποκτήσει τη δική της γραμμή παραγωγής μπαταριών στο Kaiserslautern, την πόλη που βρίσκεται στα δυτικά της Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Η επένδυση εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας.