H Opel ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό crossover με το λογότυπο Monza


Μετά το Mokka-e η γερμανική εταιρία βάζει πλώρη για το τρίτο της ηλεκτρικό μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: OPEL / PSA
  • 9/11/2020

Με τις ευλογίες του ομίλου PSA η Opel φαίνεται πως μέσα στην επόμενη τριετία θα αποκτήσει ένα νέο μέλος στην γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων που έχει στην βάση του το ηλεκτρικό Corsa-e και λίγο ψηλότερα το Mokka-e. Και τα δύο μοντέλα βασίζονται στην πλατφόρμα eCMP.  

Το επερχόμενο Monza θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα eVMP, θα ονομάζεται Monza όπως και το concept car που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου επτά χρόνια και είχε κλέψει την παράσταση με την δυναμική σχεδίασή του.

H πλατφόρμα eVMP υποστηρίζει κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς με συνδυασμένη ισχύ έως 250 kW (340 PS) και μπαταρίες από 60 έως 100 kWh για αυτονομία WLPT από 400 έως 650 km, αντίστοιχα.

Ένα μοντέλο σαν το ηλεκτρικό Monza θα επαναφέρει την Opel στα σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως δήλωσε ο CEO της μάρκας, Michael Lohscheller, στο γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport. «Η κινητικότητα πρέπει να είναι διασκεδαστική, πρέπει να προσελκύει την καρδιά και όχι μόνο το νου. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για την ηλεκτροκινητικότητα », δήλωσε ο διευθυντής της Opel.

Εδώ να πούμε πως η ονομασία Monza εμφανίστηκε στην γκάμα της Opel την δεκαετία του 1980 και η παραγωγή του σπορ κουπέ μοντέλου ξεκίνησε το 1978 και ολοκληρώθηκε το 1986.