H Opel παρουσίασε το Combo Life


Με πέντε ή επτά θέσεις και τεράστιους χώρους για αποσκευές, το Combo Life αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για ένα οικογενειακό "ειδικών αποστολών"

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΟPEL
  • 19/2/2018
Οι επιβατικές εκδόσεις των μικρών van είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε κάποιες αγορές της Ευρώπης, παρέχοντας ανέσεις και μία "χαλαρή" αίσθηση μετακίνησης για μεγάλες οικογένειες με πολλές μεταφορικές ανάγκες, είτε στην καθημερινότητά τους είτε στις εκδρομές τους. Έτσι μετά το νέο Berlingo που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες, ήρθε και η ώρα της Οpel να παρουσιάσει την δική της εκδοχή, με την ονομασία Combo Life. 
 
Για όσους θέλουν κάτι πιο σοβαρό από την πιο "παιχνιδιάρικη" αισθητική του Berlingo, το Combo Life είναι σαφώς πιο σοβαρό και προσγειωμένο στο εμπρός μέρος, με τις χαρακτηριστικές γραμμές της εταιρίας και την Γερμανική αισθητική να κυριαρχούν. Σ' αυτά τα αυτοκίνητα όμως μετράει πολύ περισσότερο η πρακτικότητα παρά η εμφάνιση, και το Combo Life έχει αρκετή από αυτή, καθώς προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις, με θέσεις για πέντε ή επτά επιβάτες, και δύο διαφορετικά μήκη αμαξώματος, στα 4,40 και 4,75 μέτρα
 
 
Ο χώρος των αποσκευών είναι κυριολεκτικά τεράστιος, φθάνοντας στα 597 λίτρα (μέχρι την πλάτη των καθισμάτων) στην κοντή έκδοχη και μέχρι τα 850 λίτρα στην πιο μακριά έκδοση. Στην τελευταία, όταν τα καθίσματα αναδιπλωθούν, ο χώρος που μένει αγγίζει τα 2.693 λίτρα (μέχρι την οροφή), αρκετός για να κάνει κανείς και επαγγελματικές δουλειές με αυτό το όχημα.
 
 
Εκτός από τον μεγάλο χώρο αποσκευών υπάρχουν και δεκάδες άλλες θέσεις για μικροαντικείμενα διάσπαρτες σε όλο το αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα οι μεγάλες θήκες στις πόρτες για μπουκάλια του 1,5 λίτρου ή η μεγάλη θήκη που διατρέχει την οροφή, με συνολική χωρητικότητα στα 36 λίτρα (που έχει και καπάκι για να μην πέφτουν τα αντικείμενα).
 
 
Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τους κινητήρες που θα έχει τον Combo Life αν και όπως είναι φυσικό θα εφοδιάζεται με μία σειρά από τους ήδη γνωστούς κινητήρες που συναντάμε στο Corsa και το Astra, με πεντατάχυτα μηχανικά και εξατάχυτο αυτόματ κιβώτιο. Μάλιστα θα υπάρχει και η δυνατότητα να εφοδιαστεί με ένα νέο οκτατάχυτο κιβώτιο, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο αυτής της κτηγορίας.
 
 
Όσο για τα συστήματα ασφαλείας, αυτά θα ανήκουν όχι στο επαγγελματικό αλλά στο επιβατικό "στρατόπεδο" της εταιρίας, διαθέτοντας όλα τα σύγχρονα μέσα για την άνεση και την υποβοήθηση του οδηγού που συνηίζουνται σ' αυτής της κατηγορίας οχήματα, μεταξύ των οποίων αυτόματο cruise control, drivers aller, park assist, πανοραμική κάμερα για το παρκάρισμα, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος κ.λπ.
 
Η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, όπου μάλλον θα δούμε και τον τρίτο της παρέας,
την εκδοχή δηλαδή της Peugeot πάνω στο ίδιο θέμα.