H Opel παρουσιάζει τις πρώτες teaser εικόνες ενός νέου πρωτότυπου


Η Opel δεν προαναγγέλλει ένα καινούργιο μοντέλο παραγωγής αλλά ένα νέας γενιάς πρωτότυπο, με αρκετά ιδιαίτερα στοιχεία.

  • 13/6/2018

Μέχρι τώρα οι teaser εικόνες και τα βίντεο αφορούσαν μοντέλα παραγωγής που θα παρουσιάζονταν σε εύθετο χρόνο. Η Opel είναι από τις ελάχιστες εταιρείες -ίσως και η μόνη- που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία για ένα πρωτότυπο. Το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες και όπως είπε ο αρχισχεδιαστής και αντιπρόεδρος της μάρκας Mark Adams στο Opel Tech Day 2018 «θα συνεχίζει την τρέχουσα φιλοσοφία της μάρκας για καθαρό, διαχρονικό σχεδιασμό, τόσο για τα concept όσο και για τα μοντέλα παραγωγής της».

Έτσι λοιπόν στην εικόνα που βλέπουμε διακρίνεται εμφανώς το μεγάλο λογότυπο της μάρκας, πλαισιωμένο από προβολείς με χαρακτηριστικά φώτα ημέρας και σε συνδυασμό με ένα χαμηλό εμπρός μέρος. Το οποίο παραπέμπει τόσο στο Opel GT Concept του 2016 όσο και στο παλαιότερο, από το 2013, Monza.

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το ανάγλυφο του καπό, με το τονισμένο «πτερύγιο» στο κέντρο του, που όμως είναι αμφίβολο αν θα φτάσει μέχρι την κανονική παραγωγή, μιας και φαίνεται σα να εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς.

Η εμφάνιση πάντως αυτού του πρωτοτύπου, του πρώτου σημαντικού μετά την εξαγορά της Opel από το γαλλικό όμιλο της PSA, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, μιας και δείχνει πως η γερμανική εταιρεία, καθώς και η βρετανική Vauxhall, θα διατηρήσουν τη σχεδιαστική τους ταυτότητα.