H Opel στις 24 ώρες του Nurburgring


Δέκα Opel Astra OPC Cup θα λάβουν μέρος στο σπουδαίο αγώνα αντοχής.

  • 19/6/2014

Υπάρχουν τόποι διεξαγωγής αγώνων που θεωρούνται εμβληματικοί στις αντίστοιχες σπορ κατηγορίες τους.

Αναμφίβολα, η πίστα Nordschleife του Nürburgring είναι από τα παγκοσμίως πιο διάσημα σιρκουί του μηχανοκίνητου αθλητισμού - όταν μάλιστα ο θρυλικός 24h αγώνας ADAC Zurich θα πραγματοποιηθεί εκεί για 42η φορά στις 21 και 22 Ιουνίου, 2014. Η Opel θα εκπροσωπηθεί στην "πράσινη κόλαση" από δέκα Astra OPC Cup, πλαισιωμένα από πολυάριθμες, ιδιωτικές αγωνιστικές συμμετοχές.

Η Opel έχει μακρά παράδοση στην 36-χρονη ιστορία του πρωταθλήματος αντοχής VLN. Εννέα πρωταθλητές έχουν κατακτήσει νίκη με αυτοκίνητο Opel, ενώ η Opel έχει θριαμβεύσει 17 φορές. Με 594 νίκες κατηγορίας, η Opel είναι η τρίτη πιο επιτυχημένη μάρκα. Η νίκη γενικής κατάταξη στον 24ωρο αγώνα του 2003 από τους Manual Reuter, Timo Scheider, Marcel Tiemann και Volker Strycek με Opel Astra V8 Coupé παραμένει αξέχαστη στιγμή στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το 2013, η Opel ξαναζωντάνεψε αυτή τη σημαντική παράδοση στη Nordschleife με το Opel Astra OPC Cup. Η αγωνιστική έκδοση του Astra OPC, που έχει βελτιστοποιηθεί για τη σεζόν του 2014 ώστε να συνδυάζει υψηλές επιδόσεις και επαγγελματική τεχνολογία σε προσιτή τιμή, παρέχει το τεχνικό υπόβαθρο για όλα τα μοντέλα Cup.

Ωστόσο, ο 24ωρος αγώνας του Nürburgring είναι κάτι παραπάνω από ένας απαιτητικός αγώνας. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού και προσελκύει περίπου 200.000 οπαδούς κάθε χρόνο σε ένα γιγαντιαίο πάρτι για όσους τυχερούς καταφέρουν να βρεθούν εκεί.

Ο 42ος 24ωρος αγώνας ADAC Zurich ξεκινά στις 4 μ.μ. το Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2014.