H Pagani Huarya R είναι ένα ατμοσφαιρικό κτήνος 850 ίππων


Σε έναν κόσμο υβριδικών και ηλεκτρικών hypercars, η Pagani μένει πιστή στην παράδοση δημιουργώντας ένα δωδεκακύλινδρο κτήνος απόδοσης 850 ίππων.

  • 18/3/2021

Μια ακόμα old school κατασκευή έρχεται να προσθέσει στη φαρέτρα της η Pagani, χαρίζοντας στη μέχρι τώρα γνωστή Hyarya τα διακριτικά R και έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα απόδοσης 850 ίππων.

Το δωδεκακύλινδρο μοτέρ των 6,0 λίτρων θα φτάνει έως και τις 9.000 στροφές θα ζυγίζει μόλις 198 κιλά και θα «οδηγεί» τους 850 ίππους και τα 750 Nm της μέγιστης ροπής στον πίσω άξονα με τη συμβολή ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος, το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν θα ξεπερνά τα 1.050 κιλά, γεγονός που αν μη τι άλλο δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τις επιδόσεις του.

Η Pagani δεν έχει δώσει στο φως της δημοσιότητας τα αριθμητικά δεδομένα του δωδεκακύλινδρου supercar, ωστόσο, αποκάλυψε ότι ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του επιτρέπει την παραγωγή 1.000 κιλών κάθετης δύναμης στην ταχύτητα των 320 χλμ./ώρα.

 Η Pagani Huarya R θα παραχθεί σε μόλις 30 αντίτυπα κάθε ένα από τα οποία θα κοστίζει 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι πρόκειται να ένα αυτοκίνητο που προορίζεται μόνο για χρήση εντός πίστας και όχι για μια street legal κατασκευή.

Προσανατολισμένος στη χρήση εντός πίστας είναι και ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου, ο οποίος μεταξύ άλλων προσφέρει την καταγραφή δεδομένων τηλεμετρίας, καθώς και τη δυνατότητα αλλαγής ρυθμίσεων του traction control και του ABS.