H Pagani Huayra BC Roadster αποδείχθηκε πιο γρήγορη στο Spa από την McLaren Senna (video)


Η σπέσιαλ και πανάκριβη Huayra ΒC Roadster είναι πλέον και με βάση τους χρόνους η κορυφαία Pagani!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PAGANI
  • 22/9/2020

Μπορεί το ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής στην απαιτητική πίστα του Spa στο Βέλγιο, όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο και το Grand Prix της Formula 1, να είναι ανεπίσημο αλλά ταυτόχρονα είναι και ενδεικτικό των δυνατοτήτων των αυτοκινήτων.

Έτσι λοιπόν η περιορισμένης παραγωγής Pagani Huayra BC Roadster κατά τη διάρκεια κάποιων δοκιμών της πέτυχε τον εξαιρετικό χρόνο των 2:23,08 δευτερολέπτων. Ο οποίος όχι μόνο αποτελεί νέο ρεκόρ, έστω και ανεπίσημο όπως είπαμε, για μοντέλο παραγωγής αλλά είναι και αισθητά πιο μικρός από τα 2:24,82 που είχε πετύχει η McLaren Senna κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής track day ιδιοκτητών McLaren. Η οποία Senna είναι πιο καινούργια από πλευράς σχεδίασης.

Αν πάντως λάβει κανείς υπόψη του το χρόνο αλλά και το χρήμα που διαθέτει η Pagani για την εξέλιξη των ειδικών εκδόσεών της τότε το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη. Και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην εξελιγμένη αεροδυναμική της Huayra BC, η οποία, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, έστριβε πολύ γρήγορα.

Πολύ γρήγορη ήταν και στη μεγάλη ευθεία του Spa, όπου έφτασε τα 318 km/h, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως τη μέρα που ο Andrea Palma που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της πέτυχε τον εξαιρετικό αυτό χρόνο η πίστα σε κάποια σημεία ήταν υγρή.