Η Pagani κατακτά το κέντρο της Νέας Υόρκης


ΣΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ Η PAGANI ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ HYPERCARS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/11/2019

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους επισκέφθηκαν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Υόρκης στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς από μπροστά τους παρέλασαν πέντε hypercars της Pagani.

Οι επισκέπτες του Grand Central Terminal είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την πορεία της ιταλικής φίρμας που μετρά ήδη 20 χρόνια ζωής έχοντας προσφέρει ουκ ολίγες συγκινήσεις στους φίλους της αυτοκίνησης.

Όλα ξεκίνησαν το 1999 όταν η Pagani παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου το πρώτο τετράτροχο δημιούργημά της, στρέφοντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Και η συνέχεια όμως ήταν εξίσου εντυπωσιακή, με την ιταλική φίρμα να στέκεται αντάξια των υψηλών προσδοκιών που δημιούργησε το ντεμπούτο της στη Γενεύη, συνιστώντας έναν άξιο ανταγωνιστή των φημισμένων αυτοκινητοβιομηχανιών που διαθέτει ο ιταλικός Βορράς.

Ανάμεσα στις στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της Pagani στην πορεία του χρόνου ξεχωρίζουν τα ρεκόρ που σημείωσε η ιταλική φίρμα στην πίστα του Nurburgring με το Zonda F των 602 ίππων και το Zonda R των 750 ίππων.

Τελευταία προσθήκη στην γκάμα της Pagani είναι η Huayra Roadster BC, η οποία εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα της AMG απόδοσης 800 ίππων.