H πανίσχυρη Toyota GR Corolla προβάρει το οικογενειακό της κοστούμι


Ένα καυτό hatchback με οικογενειακές προεκτάσεις θα αποτελέσει η Toyota GR Corolla στην περίπτωση που οι Ιάπωνες ρισκάρουν ντύνοντας στα χρώματα του πολέμου και την station wagon έκδοση του ιαπωνικού best seller.

  • 8/2/2021

Η ιδέα ενός υψηλών επιδόσεων station wagon δεν είναι καινούργια, με την Audi να έχει προχωρήσει στο παρελθόν σε ουκ ολίγες υλοποιήσεις οι οποίες επιχείρησαν να ταιριάξουν τα χωροταξικά προτερήματα ενός… μακρόσυρτου αμαξώματος με τις υψηλές επιδόσεις μιας αυθεντικά σπορ κατασκευής.

Αυτή τη φορά βέβαια δεν θα μιλήσουμε για κάποια πρόταση της Audi αλλά για την πολυαναμενόμενη GR έκδοση της Toyota Corolla, η οποία θα επαναφέρει το ιαπωνικό best seller στην κατηγορία των hot hatches.

Πέρα, λοιπόν, από τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου και ειδικότερα την παρουσία του τρικύλινδρου κινητήρα του 1,6 λίτρου κάτω από το καπό του μικρομεσαίου Toyota, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα έβλεπαν με συμπάθεια την υιοθέτηση των ίδιων εξωτικών προδιαγραφών και από την station wagon εκδοχή του.

Άλλωστε σε αντίθεση με το GR Yaris, η κορυφαία έκδοση της Corolla δεν θα είναι κατά πάσα πιθανότητα τετρακίνητη και ως εκ τούτου τόσο… ειδική ώστε να μην αφήνει το περιθώριο της επιλογής σε εκείνους που θα θελήσουν να αποκτήσουν το ιαπωνικό hatchback με σκοπό να καλύψουν και τις οικογενειακές υποχρεώσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, η αρχή θα γίνει με το hatchback αμάξωμα, με τις πιθανότητες επέκτασης της GR γκάμας της Corolla να μην δείχνει και τόσο πιθανή, παρά το γεγονός ότι στις ωριμότερες αγορές της Ευρώπης τα station wagon χαίρουν της εκτίμησης των καταναλωτών.