Η παραγωγή του νέου Honda Civic Type R επιστρέφει στα... πάτρια εδάφη


Μετά από σχεδόν μια δεκαετία η Honda επιστρέφει στην Ιαπωνία την παραγωγή του νέου Honda Civic Type R. 

  • 26/7/2022

Η Honda επιβεβαίωσε στο The Drive ότι η παραγωγή και κατασκευή του νέου Honda Civic Type R θα γίνεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία, και όχι στην Indiana των ΗΠΑ, που βρίσκεται η βασική μονάδα παραγωγής της φίρμας. 

Σύμφωνα με τον αριθμό ταυτοποίησης οχήματος (IVN) που φαίνεται στο ταμπλό του μοντέλου, το νέο 2022 Honda Civic Type R θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Honda στο Yorii, Saitama, στο οποίο έχει ανατεθεί και η παραγωγή του 2022 Civic Hatchback της εταιρείας, γεγονός που αποκλείει την επιλογή του εργοστασίου στην Indiana

«Τις τελευταίες τρεις γενιές το Civic Type R κατασκευαζόταν στο Ην. Βασίλειο, καθώς ήταν το μόνο εργοστάσιο που κατασκεύαζε το Civic Hatchback μετά το 2006. Εξαιτίας της επανευθυγράμμισης με την παγκόσμια παραγωγή, το εργοστάσιο έχει κλείσει,» είπε στο The Drive εκπρόσωπος της Honda.

Η Honda έδωσε την απάντηση στο γιατί η εταιρεία επέλεξε την Ιαπωνία για την παραγωγή του Type R, έναντι της Indiana. Η απάντηση είναι απλή και δεν αφορά την ικανότητα του ενός εργοστασίου έναντι του άλλου καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπoς, θεωρεί πως ο μικρός σχετικά όγκος παραγωγής του Type R δεν αρμόζει στους ρυθμούς παραγωγής του εργοστασίου της Indiana. 

«Η παραγωγή του εργοστασίου μας στην Ιντιάνα είναι επικεντρωμένη σε δύο μοντέλα υψηλής παραγωγής, το Civic Hatchback και το CR-V. Το να προσθέσουμε ένα μοντέλο μικρότερου όγκου παραγωγής, όπως το Type R, δεν ταιριάζει στο επίκεντρο των εγκαταστάσεων αυτή τη στιγμή,» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Όπως και να 'χει, το 2022 Honda Civic Type R, που έχει κωδική ονομασία FL5, θα είναι το πρώτοType R μοντέλο που θα φτιάχνεται στην Ιαπωνία και θα πωλείται παγκοσμίως.