Η παραγωγή του Polestar 1 θα είναι μόλις 500 μονάδες το χρόνο


To όμορφο υβριδικό κουπέ Polestar 1 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Polestar ως ανεξάρτητης μάρκας, η κατασκευή του θα ξεκινήσει μετά τα μέσα του 2019 και θα είναι μια πραγματικά πολύ σπάνια εικόνα στους δρόμους αυτού του κόσμου.

  • 11/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο λόγος για αυτό είναι η ετήσια παραγωγή του που δεν θα ξεπερνά τις 500 μονάδες σε ετήσια βάση. Ο λόγος για αυτήν την πράγματι εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή είναι η πολύπλοκη κατασκευή του, μιας και το αμάξωμα του θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και το πλαίσιό του από ατσάλι, μιας και πρόκειται για το SPA, που μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται και στο Volvo S90.

Το Polestar 1 θα κατασκευάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο στην κινέζικη πόλη Cengdu, που θα είναι ενταγμένο σε ένα ολόκληρο συγκρότημα που μεταξύ άλλων θα διαθέτει πίστα για χρήση από τους πελάτες καθώς και ένα Κέντρο Εμπειρίας (experience center), πάλι για τους αγοραστές.

Ενδιαφέρον είναι πως το Polestar 1 των 600 PS θα είναι το πιο δυνατό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Κίνα, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και το plug-in hybrid με την μεγαλύτερη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρισμό, μιας και θα φτάνει τα 150 km. Όσο για την τιμή του θα κυμαίνεται ανά 150.000 έως 177.000 $, ανάλογα με τον εξοπλισμό.