Η πασίγνωστη «κλούβα» της VW… κλωνοποιήθηκε αλά κινεζικά!


Στην SongSan Motors το τερμάτισαν αφού φαίνεται πως το να αντιγράφουν εμβληματικά σχήματα είναι το αγαπημένο τους χόμπι!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SongSan via Carscoops
  • 30/9/2020

Μόλις χτες είχαμε γράψει για την αντιγραφή της SongSan της κλασικής Corvette πλημμυρίζοντας με αίσθημα αγανάκτησης κάθε Αμερικανό. Ε, οι Κινέζοι είπαν να αντιγράψουν ένα ακόμη κλασικό σχήμα, αυτή τη φορά του VW Bus Type 1. Και τα δύο αυτοκίνητα παρουσιάστηκαν κανονικά στην έκθεση του Πεκίνο και όπως είναι λογικό η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου.

Όπως μπορείτε στην οθόνη σας το Summer, όπως ονομάζεται αυτό το τερατούργημα, έχει ξεπατικώσει το αρχέτυπο σχήμα του VW T1 με το κλασικό V στην μάσκα και την διχρωμία που αγαπήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και αποτέλεσε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς. Βέβαια, εκείνη την εποχή στην Κίνα επικρατούσαν τελείως διαφορετικές συνθήκες.

Φυσικά από το όλο σχήμα έχουν αντιγραφεί όχι μόνο οι συρόμενες πόρτες αλλά ακόμη και τα γνωστά για το σχέδιο τους τάσια στους τροχούς. Στο πίσω μέρος οι Κινέζοι έχουν προσθέσει μια διαιρούμενη πόρτα, ενώ επειδή προφανώς τους αρέσουν οι ρετρό καταστάσεις έχουν κοτσάρει και μια ρεζέρβα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα σύγχρονο ταμπλό με οθόνες τόσο στο μέσο για το σύστημα πολυμέσων όσο και για το πίνακα οργάνων. Υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων με MPV χαρακτηριστικά και ανέσεις. Όσο για το σύστημα πρόωσης αυτό προέρχεται από το SS Dolphin και είναι plug-in υβριδικό με 1.500άρη turbo και μπαταρία 16 kWh για έως 100 km ηλεκτροκίνησης.