H Penske Porsche παρουσίασε το πρωτότυπο LMDh για το 2023 (video)


H Porsche παρουσίασε το 963, το πρωτότυπο με το οποίο η γερμανική μάρκα επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής από το 2023, σε συνεργασία με την Penske.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/6/2022

Η Porsche επιστρέφει στους αγώνες αντοχής, τόσο στο WEC, όσο και στο αμερικανικό πρωτάθλημα IMSA, μέσω της κατηγορίας LMDh, που επιβάλει το ίδιο υβριδικό σύστημα για όλους τους συμμετέχοντες, κι αφήνει στους κατασκευαστές το ελεύθερο να σχεδιάσουν το σασί τους.

Οι Γερμανοί συνεργάστηκαν με τη Multimatic για την κατασκευή της 963, που παρουσιάστηκε επίσημα στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed, ενώ η αμερικανική Penske στηρίζει αγωνιστικά το εγχείρημα, απλώνοντας μία «γέφυρα» ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς το αυτοκίνητο θα τρέξει και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

«Μετά από 7889 χιλιόμετρα δοκιμών στο πρώτο μισό του 2022, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να αρχίσει η επόμενη σεζόν,» δήλωσε ο αντιπρόεδρος motorsport της Porsche, Thomas Laudenbach.

Μαζί με το αυτοκίνητο, παρουσιάστηκαν κι οι οδηγοί της ομάδας, που είναι οι Andre Lotterer, Dane Cameron, Kevin Estre, Michael Christensen, Laurens Vanthoor, Matt Campbell, Mathieu Jaminet και Felipe Nasr.

Δείτε το βίντεο από την ανάβαση στο Goodwood: