Η Peugeot κατακτά το βραβείο «Car Design» για το συνολικό της σχεδιασμό


Το βραβείο «Car Design» καθιερώθηκε το 1984 με πρωτοβουλία του περιοδικού Auto&Design. Φέτος τιμά την Peugeot στην κατηγορία "Brand Design Language", για τη διεθνή στιλιστική της γλώσσα, η οποία εκφράζεται μέσα από τη γκάμα των προϊόντων της μάρκας.

  • 1/12/2021

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή «η νέα γκάμα της PEUGEOTδείχνει την εξέλιξη της μάρκας σε επίπεδο σπορ χαρακτήρα και αισθητικής, προσθέτοντας προκλητικά δυνατές γραμμές, οι οποίες παραμένουν συνεπείς με τις ιστορικές της ρίζες». Η βράβευση προήλθε από μία επιτροπή 12 δημοσιογράφων του διεθνούς ειδικού τύπου, ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενική αξιολόγηση του σχεδιασμού των αυτοκινήτων.

Matthias HOSSANN, PEUGEOT Design Director
Matthias HOSSANN, PEUGEOT Design Director

 Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στις 30 Νοεμβρίου, διαδικτυακά, από το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο. Οι κατηγορίες βράβευσης ήταν τρεις: “Production Car” που το βραβείο κέρδισε το Land Rover Defender 90, “Concept Car” με νικητή το Canoo EV Pick-up και “Brand Design Language” όπου μεταξύ δέκα φιναλίστ, η PEUGEOT διακρίθηκε σε αυτή την κατηγορία. Αυτό το βραβείο ακολουθεί το αντίστοιχο βραβείο που έλαβε το PEUGEOT 2008 το 2019, στην κατηγορία «Production Car».