H Peugeot μελετά νέου τύπου μπαταρίες για το e-3008


To νέο ηλεκτρικό SUV της γαλλικής εταιρίας θα βασίζεται στη νέα γενιά του 3008 και θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2023.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PEUGEOT
  • 10/11/2020

Στο στρατόπεδο της PSA σχεδιάζουν την επόμενη γενιά ηλεκτρικών μοντέλων που θα αφορά σε εντελώς νέα μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα eVMP. Όπως και το Monza της Opel, για το οποίο γράψαμε πρόσφατα πως θα παρουσιαστεί την ίδια περίοδο με τo e-3008 και θα έχει ένα crossover σχήμα με επιθετική σχεδίαση.

Αμφότερα τα SUV των Opel και Peugeot θα έχουν νέες μπαταρίες που θα προέρχονται από την Automotive Cell Company (ACC), την συνεργασία των Total και PSA με τις Saft και Opel. Οι νέες μπαταρίες θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο στο Dourvin βόρεια της Γαλλίας.

Ωστόσο, ανάλογα με την ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα το εργοστάσιο της ACC μπορεί να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αποθέματα μπαταριών. Για αυτό ο όμιλος PSA έχει και την εναλλακτική με την BYD από όπου μπορεί να προμηθευτεί συστοιχίες μπαταριών αφού για το κινεζικό e-3008 παράγονται στο Sochaux της Γαλλίας.

Όπως και να έχει η ACC θα είναι ο βασικός προμηθευτής μπαταριών των νέων γενεών των Opel Grandland X, Citroën C5 Aircross και DS 7 Crossback που θα έχουν ηλεκτρικές εκδόσεις από το 2023. Οι μπαταρίες αυτές θα έχουν χωρητικότητα από 60 έως 100 kWh, θα προσφέρουν αυτονομία 400 και 650 km, αντίστοιχα, ενώ θα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κοβάλτιο.