H Peugeot θα διατηρήσει το 108 στην γκάμα της


Δηλώσεις του CEO Jean-Philippe Imparato επιβεβαιώνουν πως το 108 θα παραμείνει στην γκάμα της μάρκας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/3/2020

Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν σαφείς πληροφορίες αν η Peugeot θα διατηρούσε το 108 στην γκάμα της ή αν αυτή θα ξεκινούσε από το νέο 208 το οποίο πέρα από τις συμβατικές του εκδόσεις έχει και την ηλεκτρική. Η οποία όμως έχει ένα πιο upper χαρακτήρα με την σχετικά μεγάλη του μπαταρία να ανεβάζει την τιμή πώλησης κοντά στις 30.000 ευρώ.

Τελικά οι πιθανότητες συγκλίνουν στο να υπάρξει ένα ηλεκτρικό 108 το οποίο θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του νέου Fiat 500e. Ο Imparato δεν έκανε κάτι τέτοιο ξεκάθαρο αλλά από τις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως θα μπορούσε αυτό να γίνει. Φυσικά αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα αφορά και στο Citroen C1.

Εδώ να πούμε πως η Toyota θα συνεχίσει να κατασκευάζει το Aygo το οποίο θα έχει ένα πιο crossover στιλ. O όμιλος VW έχει ολοκληρώσει την παραγωγή των up!/ Mii / Citigo τα οποία θα παράγονται στο μέλλον μόνο ως ηλεκτρικά. H Fiat θα λανσάρει από του χρόνου το νέο ηλεκτρικό 500 και παράλληλα θα πουλά το συμβατικό τωρινό μοντέλο για όσο υπάρχει ζήτηση.