Η Peugeot θα γίνει πλήρως ηλεκτρική στην Ευρώπη το 2030


Η Peugeot θα λανσάρει αποκλειστικά και μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ευρώπη από το 2030, όπως δήλωσε η CEO της γαλλικής φίρμας.

  • 7/12/2021

Όλα τα νέα Peugeot  που θα λανσάρονται στην Ευρώπη από το 2030 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, όπως δήλωσε η CEO της γαλλικής εταιρείας, Linda Jackson. Αυτό έρχεται σε αρμονία με τα σχέδια της Stellantis  για την πλήρη μετάβαση των μαρκών της στην ηλεκτροκίνηση.

Βέβαια, τόνισε πως η Peugeot  θα συνεχίσει να παράγει και να λανσάρει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης για διεθνείς αγορές. Και αυτό κυρίως λόγω της έλλειψης υποδομών φόρτισης που παρατηρείται σε αναπτυσσόμενες χώρες.

«Καθώς προχωράμε στις νέες  πλατφόρμες, τις STLA Small, Medium, Large, μέχρι το 2030 στην Ευρώπη όλα τα μοντέλα μας θα είναι ηλεκτρικά», δήλωσε η Linda Jackson. «Αλλά πρέπει βεβαιωθούμε ότι θα διατηρήσουμε τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης για τους διεθνείς πελάτες μας», τόνισε η Linda Jackson.

Υπενθυμίζουμε ότι και άλλες εταιρείες του Ομίλου Stellantis  έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα διαθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη πολύ νωρίτερα, όπως οι DS και Lancia από το 2026, η Alfa Romeo από το 2027, αλλά και η Opel από το 2028.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα «ηλεκτρικά» σχέδια της, η Stellantis  θα «μεταφέρει» όλα τα μοντέλα της σε τέσσερις αμιγώς ηλεκτρικές πλατφόρμες, τις STLA Small, Medium, Large και Frame (για φορτηγά). Αυτές οι πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, αλλά θα εξακολουθούν να προσφέρουν την επιλογή για συστήματα με θερμικούς κινητήρες για άλλες αγορές που η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση καθυστερεί.

Η τρέχουσα γκάμα της Peugeot είναι κατά 70% «ηλεκτρισμένη», με πλήρως ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις. Αυτό το ποσοστό περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας, όπως τα 208 και 2008, που διατίθενται ως αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά και τα 308 και 3008 που προφέρονται με plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

Μέχρι το 2024, ολόκληρη η γκάμα της Peugeot θα είναι «ηλεκτρισμένη». Σημειώνεται ότι από το 2023 το νέο Peugeot 308 θα είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.