Η πιο πολύπλοκη ειδική παραγγελία στη Rolls Royce είναι αυτό το γεράκι


Το γιατί να θέλει κανείς ένα κεντημένο γεράκι στην οροφή της Rolls Royce του είναι άγνωστο. Η ίδια η απεικόνιση πάντως είναι εντυπωσιακή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/11/2019

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις μάρκες υπερπολυτελείας, όπως την Rolls Royce, είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιούν σχεδόν κάθε ιδιαίτερη επιθυμία των πελατών τους. Από τις ξύλινες επενδύσεις από την πιο αγαπημένη τους τριανταφυλλιά στον κήπο τους, μέχρι την πιο περίεργη απόχρωση για το χρώμα του αμαξώματος ή τον εσωτερικό διάκοσμο ή ένα μοτίβο στην οροφή.

Όπως για παράδειγμα αυτό του γερακιού με την επιστημονική ονομασία Penegrine Falcon, πρόκειται για το πιο γρήγορο πουλί στον κόσμο, που υπάρχει στην οροφή από δέρμα μιας Wraith. Του GT της παραδοσιακής βρετανικής μάρκας που βασίζεται στην Ghost.

Το ότι η οροφή είναι από δέρμα αποτελούσε μια επιπλέον δυσκολία, ενώ προκειμένου η όλη προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία οι ειδικοί της Rolls Royce παρακολούθησαν για ώρες το συγκεκριμένο γεράκι. Κι αυτό προκειμένου να μπορέσουν να απεικονίσουν με ακρίβεια το φτέρωμά του, τους μυς τους και τις κινήσεις του, ενώ ήθελαν να έχει μια επιθετική στάση.

Όλα αυτά απεικονίστηκαν στην αρχή σε ένα τρισδιάστατο σχέδιο, ενώ για την υλοποίησή του χρειάστηκαν περισσότερες από 250.000 βελονιές. Το αποτέλεσμα, όσο μπορούμε να το δούμε, δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ενώ το σχήμα των φτερών του Penegrine Falcon υπάρχει και στις δερμάτινες επενδύσεις του πίσω καθίσματος, αλλά και, ομολογουμένως διακριτικά στο αμάξωμά του.