Η πιο "τρελή" BMW M2 με diesel κινητήρα, 3 turbo και 591 ίππους (Video)


Αν και ξεκίνησε την καριέρα της ως 220d, αυτή η BMW με 591 ίππους και 1.070 Nm ροπής, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μια γνήσια Μ2 και ας φοράει πετρελαιοκινητήρα.

  • 18/6/2021

Υποδεχθείτε την πιο «τρελή» ίσως, σειρά 2 της BMW στον πλανήτη. Το συγκεκριμένο μοντέλο που προέρχεται από τη Νότια Αφρική μπορεί να μοιάζει εμφανισιακά σαν την κορυφαία M2, όμως ξεκίνησε τη ζωή της, σαν μια ταπεινή 220d. Ο ιδιοκτήτης, της φόρεσε το ολοκληρωμένο bodykit από την M2 Competition και έπειτα αποφάσισε να αντικαταστήσει το μοτέρ, με το τριτούρμπινο 3λιτρο 6κύλινδρο M50d, που παρουσίασε η BMW,  πριν από περίπου μια δεκαετία.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει στην εργοστασιακή του μορφή 380 ίππους και 740 Nm ροπής. Ωστόσο, μετά τις παρεμβάσεις του κατόχου, ο οποίος τοποθέτησε ένα injection kit, με μεθανόλη και νίτρο, η ισχύς ανέρχεται πια στους 591 ίππους με 1.070 Nm ροπής. Κανονικό πολυβόλο δηλαδή.

Καθώς παρακολουθήσαμε το video από το Cars.co.za, ενημερωθήκαμε πως το αυτοκίνητο διαθέτει πληθώρα άλλων πραγμάτων, τα οποία προέρχονται από διαφορετικά μοντέλα της BMW. Για παράδειγμα, οι μπροστινές δαγκάνεις είναι από Μ5, ενώ οι πίσω από Μ4. Επίσης, ο άξονας μετάδοσης και το διαφορικό είναι από 330d και Μ135i. Σημαντικό στοιχείο η αλλαγμένη εξάτμιση Akrapovic.

Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο κάθε μέρα, ενώ έχει διαφορετικό πρόγραμμα ρυθμίσεων για αναβάσεις, την πίστα ή τις... κόντρες (!). Λέει πως πηγαίνει μια χαρά, με εξαίρεση την υπερθέρμανση κάποιες φορές. Για αυτό εξάλλου και τα τρία ψυγεία με εξωτερικό σύστημα ψύξης με νερό.