Η Pogea Racing Fplus Corsa είναι μια Ferrari 488 GTB με 820 PS


Αν τα 670 PS και τα 760 Nm της Ferrari 488 GTB σας ακούγονται λίγα η εταιρεία βελτιώσεων Pogea Racing σας προτείνει την Fplus Corsa.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/4/2018

Μπορεί μια Ferrari να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή και δυνατή; Στο ερώτημα αυτό η εταιρεία βελτιώσεων Pogea Racing έχει την απάντηση, η οποία είναι «ναι». Κι αυτό γιατί παρουσίασε την Fplus Corsa η οποία βασίζεται στην 488 GTB που γίνεται ακόμα εντυπωσιακή σε όλους τους τομείς.

Εξωτερικά έχουν αλλάξει οι προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ και ο ενεργός διαχύτης, ενώ έχει προστεθεί και μια σταθερή αεροτομή. Όλα τα νέα στοιχεία του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από εμφανές ανθρακόνημα, κάτι που ισχύει και για τις εισαγωγές αέρα αλλά και για τους εξωτερικούς καθρέφτες.

Φυσικά με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων έχει μειωθεί το βάρος κατά 48 ολόκληρα κιλά. Παράλληλα και με τη χρήση άλλης κεντρικής μονάδας ελέγχου, μια διαφοροποιημένης εισαγωγής αέρα και μια νέας ανοξείδωτης εξάτμισης η απόδοση του V8 των 3,9 lt με τα δύο turbo έχει ανέβει στα 820 PS και στα 900 Nm.

Αύξηση σημαντική σε σχέση με τα 670 PS και τα 760 Nm της στάνταρ έκδοσης, γεγονός που έχει βέβαια θετικό αντίκτυπο και στις επιδόσεις. Έτσι το 0-100 km/h διαρκεί μόλις 2,8 sec (από 3,0), ενώ η τελική ταχύτητα έχει ανέβει από τα 330 στα 345 km/h. Τέλος να πούμε πως η Pogea Racing σκοπεύει να κατασκευάσει συνολικά 20 Fplus Corsa, σε τιμή άγνωστη προς το παρόν.