H Polestar άνοιξε κέντρο έρευνας και εξέλιξης στη Μεγάλη Βρετανία


Η Polestar έχει υψηλούς στόχους ανάπτυξης και προκειμένου να τους υλοποιήσει επενδύει στο R&D.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/5/2019

To Brexit και η ρευστή κατάσταση που το περιβάλλει προβληματίζει τις πιο πολλές αυτοκινητοβιομηχανίας, με κάποιες μάλιστα όπως η Honda να έχουν πάρει οριστικά την απόφαση αποχώρησης από το Νησί, αλλά η Polestar φαίνεται να μην πτοείται από αυτό.

Έτσι λοιπόν η υπομάρκα της Volvo η οποία ασχολείται αποκλειστικά με εξηλεκτρισμένα και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, όπως είναι τα Polestar 1 και 2 αντίστοιχα, άνοιξε ένα νέο κέντρο R&D, έρευνας και εξέλιξης, προκειμένου να αναπτύξει μελλοντικές τεχνολογίες που αφορούν την ηλεκτροκίνηση.

Η έδρα του κέντρου είναι στο Coventry και σκοπός της Polestar είναι, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε και ο CEO της Thomas Ingenlath, να εκμεταλλευθεί το ταλέντο των εξειδικευμένων στην αυτοκινητοβιομηχανία μηχανικών που υπάρχει στη Μεγάλη Βρετανία και να κατασκευάσει ακόμα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα.

Μάλιστα η Polestar θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη 60 επιστημόνων, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα το ανθρώπινο δυναμικό της στο συγκεκριμένο τομέα καθώς θα προστεθούν σε όσους απασχολούνται ήδη στο αντίστοιχο τμήμα στη Σουηδία.

Η επιλογή του Coventry, έδρα και των Jaguar Land Rover, φυσικά και δεν είναι τυχαία, μιας και εκεί βρίσκεται και το στούντιο σχεδιασμού της Geely καθώς και η London EV Company. Η τελευταία ανήκει επίσης στον κινεζική όμιλο και κατασκευάζει τα καινούργια plug-in υβριδικά ταξί του Λονδίνου.