Η Polestar εξελίσσει τη δική της πλατφόρμα για το crossover Polestar 3


Η πολυτελής θυγατρική της Volvo και κατασκευάστρια αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων, Polestar έχει αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα και μας δίνει μία πρώτη γεύση από το μοντέλο που θα φιλοξενήσει αυτή, το νέο Polestar 3.

  • 3/12/2021

Η Polestar, η αφιερωμένη στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πολυτελής θυγατρική της Volvo, σχεδιάζει τη δική της αρχιτεκτονική για τα επερχόμενα μοντέλα της.

Ταυτόχρονα σε παγκόσμια πρώτη, έδωσε στη δημοσιότητα μία αποκαλυπτική teaser εικόνα του επερχόμενου crossover Polestar 3, που θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2022. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο Polestar 3 θα περιλαμβάνει τεχνολογία lidar (με εκπεμπόμενες ακτίνες laser), ηλεκτρονικά συστήματα και λογισμικό που θα επιτρέψει την «αυτόνομη πιλοτική οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο» περίπου στα μέσα της δεκαετίας.

«Από εδώ και πέρα, η Polestar θα έχει στόχο μόνο την ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath.

Η Polestar δήλωσε επίσης ότι θα αυξήσει τον αριθμό των αποκαλούμενων "Spaces", ή εκθεσιακών χώρων, που έχει παγκοσμίως σε 150 μέχρι το τέλος του 2022 από 86 που είναι σήμερα.

Η εταιρεία αυξάνει το μέγεθος του δικτύου των εκθεσιακών της χώρων, καθώς θέλει να αυξήσει δραματικά τις παγκόσμιες πωλήσεις της τα επόμενα χρόνια. Η Polestar είπε ότι ο στόχος είναι οι παραδόσεις 29.000 οχημάτων φέτος και οι 290.000 πωλήσεις ετησίως έως το 2025, λειτουργώντας σε 30 αγορές μέχρι το τέλος του 2023.

«Η μετάβαση από την εσωτερική καύση στα EV θα αυξηθεί με εκπληκτικό ρυθμό τα επόμενα χρόνια, και φυσικά με την ανάπτυξη του δικτύου μας και την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων που θα συνεχίσουν να αυξάνονται, θα είμαστε παρόντες», δήλωσε ο Gregor Hembrough, επικεφαλής της Polestar USA, σε συνέντευξή του στο Automotive News.

Η Polestar δήλωσε ότι θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας με το Polestar 3. Μάλιστα παρουσίασε μια νέα teaser εικόνα του ηλεκτρικού crossover σήμερα, με το αυτοκίνητο τυλιγμένο με καμουφλάζ. Το Polestar3 όπως φαίνεται έχει σπορ εμφάνιση, κεκλιμένη οροφή και λεπτούς προβολείς στο εμπρός μέρος.

Η Polestar σκοπεύει να εξοπλίσει το μοντέλο με ηλεκτρονικά συστήματα που θα επιτρέψουν την αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, όπως οι αισθητήρες lidar από την Luminar Technologies και τα ηλεκτρονικά από την Nvidia.

Ο Ingenlath, μιλώντας στην Automotive News, είπε ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα είναι στο Επίπεδο 3 ή στο Επίπεδο 4 και το περιέγραψε ως «ένα μεγάλο, σπουδαίο βήμα στην εποχή της αυτόνομης λειτουργίας». Είπε παράλληλα, ότι η ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας είναι ζωτικής σημασίας για την Polestar, ώστε να μην χρειάζεται να κάνει συμβιβασμούς στον σχεδιασμό του οχήματος καθώς παρουσιάζει νέα μοντέλα.

«Αν το τοποθετούσαμε σε μια διαθέσιμη πλατφόρμα μαζικής παραγωγής που βρίσκουμε στην εργαλειοθήκη του ομίλου, σίγουρα θα είχαμε συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα», δήλωσε με νόημα.