Η Porsche 911 ST κάνει comeback – Πότε αναμένεται η μεγάλη επιστροφή


Μετά από πολλές εμφανίσεις σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η Porsche 911 ST επιστρέφει στην γκάμα των Γερμανών, κι ήδη γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CARPIX
  • 1/5/2023

Η σειρά των 911 της Porsche μοιάζει συνεχώς να επεκτείνεται, με νέα μοντέλα ή αναβαθμισμένες εκδόσεις άλλων, παλαιότερων αυτοκινήτων να «ξεπηδούν» συστηματικά από το εργοστάσιο της εταιρείας.

Στο Zuffenhausen, λοιπόν, φαίνεται πως ετοιμάζονται για το νέο κεφάλαιο στην γκάμα της 911, την 911 ST, που έχει ήδη πρωταγωνιστήσει πολλές φορές σε κατασκοπευτικό υλικό, και πρόκειται να παρουσιαστεί στις 8 Ιουνίου.

Αυτό ανέφερε ο συλλέκτης Porsche και κωμικός Spike Feresten στο podcast του, με καλεσμένο τον επίσης κωμικό και φίλο του, Jerry Seinfeld.

Ο Αμερικανός αποκάλυψε πως η παρουσίαση της 911 ST, της τελευταίας Porsche της γενιάς 992.1, θα συμπέσει με τον εορτασμό των 75 ετών από τότε που κατασκευάστηκε το πρώτο όχημα με το όνομα του Porsche, η 356 No.1 Roadster, στις 8 Ιουνίου 1948.

Εφόσον αυτό ισχύει, η νέα 911 ST δεν θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα φέρει το 'ST' στην ονομασία του. Αυτό έγινε τελευταία φορά τη δεκαετία του '70, με αυτά τα δύο γράμματα να σηματοδοτούν τα πιο ελαφριά αγωνιστικά οχήματα της εταιρείας. 

Η 911 ST θα αντλεί στοιχεία από το παρελθόν, καθώς θα βασίζεται την 911 Carrera T, αλλά θα φέρει ατμοσφαιρικό, flat-6 κινητήρα 4L, βγαλμένο από την 911 GT3. Αυτό σημαίνει πως θα αποδίδει 510 PS και 470 Nm ροπής.

Το εν λόγω μοντέλο θα αποτελεί συνέχεια της Targa 4S Heritage Design, αλλά θα είναι σαφώς ελαφρύτερο με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στις πόρτες και την οροφή. Αναμένεται, δε, να είναι η ελαφρύτερη εκ των 911 της γενιάς 992.1.

Κι ως είθισται με τις ειδικές εκδόσεις τις 911, θα παραχθεί σε λίγα αντίτυπα και θα κοστολογείται αρκετά ψηλά. Δεν είναι απίθανο μέχρι να έρθει η ώρα της αποκάλυψης σε έναν μήνα και λίγες μέρες, η Porsche να έχει ήδη πουλήσει κάθε μία από τις 911 ST σε λίγους κι εκλεκτούς.