Η Porsche αποκάλυψε με το… σταγονόμετρο το νέο LMDh


Η γερμανική εταιρία περιορίστηκε να αποκαλύψει μόνο το πίσω καμουφλαρισμένο μέρος του αγωνιστικού πρωτότυπου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την προσθήκη δύο νέων οδηγών στο δυναμικό της.

  • 20/12/2021

H Porsche προχώρησε στην αποκάλυψη ενός μέρους από το καφουφλαρισμένο LMDh όχημά που αναπτύσσει και με το οποίο θα συμμετέχει από το 2023 στους αγώνες για το πρωτάθλημα IMSA και στους αγώνες αντοχής της FIA.

Στις φωτογραφίες εμφανίζεται μόνο το πίσω μέρος και αυτό που διακρίνεται είναι τα μεγάλα στρογγυλεμένα φτερά τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την πιο τετραγωνισμένη προσέγγιση της 919 Hybrid, με την οποία η Porsche κατέκτησε 3 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 3 οδηγών (2015, 2016, 2017). Από εκεί και πέρα καμία αναφορά δεν έγινε σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

«Tα motorsports είχαν πάντα ξεχωριστή θέση στην στρατηγική της Porsche και για περισσότερο από 70 χρόνια χρησιμοποιούμε τον τομέα ως ερευνητικό πεδίο για τις τεχνολογίες μας. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις και είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος, διατηρώντας αναλλοίωτο το αγωνιστικό μας DNA» δήλωσε ο πρόεδρος της Porsche AG Oliver Blume κατά την εκδήλωση Porsche Night of Champions.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως δύο νέοι οδηγοί εντάσσονται στο line-up της Porsche. Πρόκειται για τον 33χρονο Αμερικανό Dane Cameron με δύο IMSA πρωταθλήματα στο παλμαρέ του και τον 29χρονο Βραζιλιάνο, πρώην πιλότο της Formula 1, Felipe Nasr. Αμφότεροι θα βοηθήσουν με την παρουσία τους στην περαιτέρω εξέλιξη του LMDh προκειμένου να είναι έτοιμο μέχρι το 2023.  Τέλος ανακοινώθηκε πως από τον Ιανουάριο ξεκινούν οι εντατικές δοκιμές του οχήματος προκειμένου να είναι πανέτοιμο κατά το ντεμπούτο του.