Η Porsche Carrera GT του Jenson Button προς πώληση


Μια από τις πιο σπάνιες Carrera GT που ανήκε στον πρωταθλητή της Formula 1 πωλήθηκε για 826.000 ευρώ. 

  • 9/7/2021

Η Porsche Carrera GT είναι ένα από τα τελευταία αναλογικά supercars και διατηρεί υψηλή τιμή  στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Πρόσφατα, ένα «κομμάτι» που στο παρελθόν ανήκε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 για το 2009, Jenson Button, πωλήθηκε στα 826.000 ευρώ.

Η Carrera GT είχε στο κοντέρ μόλις 8.556 χιλιόμετρα και δημοπρατήθηκε από τον ιστότοπο Collecting Cars, και περιλαμβάνοντας εκτενή τεκμηρίωση για τα σέρβις καθώς και πιστοποίηση ιδιοκτησίας του Button. Το αυτοκίνητο αρχικά βρισκόταν στο Μονακό, αλλά από τότε έχει μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταλήγοντας στην Ολλανδία μέχρι την πώληση του.

Με χρώμα Seal Grey, αυτό το αυτοκίνητο είναι από τα λίγα Carrera GT σε αυτή την απόχρωση, καθιστώντας το εξαιρετικά επιθυμητό πέρα από την οδηγική του εμπειρία. Οι αυθεντικοί τροχοί 5 ακτίνων πλαισιώνουν ένα σετ κίτρινων κεραμικών φρένων από ανθρακόνημα. Το αυτοκίνητο έρχεται με το αυθεντικό κάλυμμα αυτοκινήτου της Porsche, καθώς και τα αυθεντικά προστατευτικά καλύμματα για την οροφή.

Το εσωτερικό είναι επενδυμένο με δέρμα από τερακότα και συνδυάζεται όμορφα με τον λεβιέ ταχυτήτων Beechwood, ο οποίος επιλέχθηκε για να αποτίνει φόρο τιμής στην αγωνιστική 917 της δεκαετίας του '70. Διαθέτει επίσης το εργοστασιακό σετ εργαλείων, καθώς και μια πλακέτα στο κινητήρα με χαραγμένο το όνομα του Jenson.

Ωστόσο το βασικό προσόν αυτού του αυτοκινήτου είναι ο ήχος και η απόδοση του V10 κινητήρα 5,7 λίτρων.

Η εντυπωσιακή δύναμη των 612 ίππων και των 590 Nm ροπής μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Αυτό επιτρέπει στην Carrera GT να ολοκληρώσει τη διαδικασία της επιτάχυνσης στα 100 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει τελική ταχύτητα στα 330 km/h.