Η Porsche δεν πρόκειται να μπει στη Formula 1


H Porsche δεν πρόκειται τα αμέσως επόμενα χρόνια να επιστρέψει στη Φόρμουλα 1 και υπάρχουν λόγοι για αυτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/11/2018

Οι φήμες υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό και συντηρούνταν, όμως μια νέα φημολογία θέλει την Porsche να έχει απορρίψει οριστικά την συμμετοχή της στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Τη Formula 1. Για την απόρριψή από πλευράς της παραδοσιακής γερμανικής εταιρείας των σπορ μοντέλων της προοπτικής της F1 υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Ο ένας από αυτός είναι πως τελικά δεν θα υπάρχει σε ότι αφορά τους κινητήρες ένα πιο light υβριδικό σύστημα, όπως θα ήθελε η Porsche. Για λόγους κόστους εξέλιξης.

Η FIA δεν θέλησε  να έρθει σε αντιπαράθεση με τους ήδη υπάρχοντες κατασκευαστές κινητήρων, δηλαδή της Mercedes, της Ferrari, τη Renault και τη Honda, οι οποίοι έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στα υπάρχοντα κινητήρα σύνολα. Και φυσικά δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση την κατάργηση της MGU-H. Της μονάδας που εκμεταλλεύεται τη θερμότητα καυσαερίων και συμβάλλει στη συνδυαστική ισχύ, μαζί μ την MGU-K που ανακτά την ενέργεια και τα φρενάρισμα συνολικά 163 ίππους.

Για την Porsche αυτό σημαίνει μια σημαντική αύξηση του κόστους εξέλιξης, που με βάση τη χρονική συγκυρία δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί. Ειδικά από τη στιγμή που οι επιπτώσεις από τη συμμετοχή της εταιρεία στο dieselgate είναι ακόμα νωπές και έντονες σε ότι αφορά το οικονομικό τους σκέλος. Οπότε μέχρι νεωτέρας τα κορυφαία αγωνιστικά της Porsche παραμένουν τα LMP1.