H Porsche έδωσε 9.000 ευρώ bonus στους εργαζόμενούς της και τους ζητά να κάνουν δωρεές


Η Porsche αποδεικνύεται γενναιόδωρη προς κοινωφελείς οργανώσεις και προς τους εργαζόμενούς της και ζητά από του τελευταίους να είναι εξίσου γενναιόδωροι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/4/2020

Οι γερμανικές κυρίως αυτοκινητοβιομηχανίες συνηθίζουν, αν οι δουλειές έχουν πάει καλά το προηγούμενο οικονομικό έτος να δίνουν bonus στους εργαζομένους τους. Μπόνους που μπορεί να κυμανθεί και σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, πιο πάνω π.χ. από το βασικό ετήσιο μισθό στη χώρα μας.

Οι δουλειές λοιπόν πέρυσι πήγαν πολύ καλά για την Porsche, με αύξηση των πωλήσεών της σε όλες σχεδόν τις αγορές -στις ΗΠΑ π.χ. που είναι και η πλέον σημαντική η αύξηση ήταν της τάξης του 7,6%- και έτσι αποφάσισε να δώσει στους εργαζόμενούς της μια πρόσθετη χρηματική παροχή ύψος 9.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 700 ευρώ πηγαίνουν απευθείας στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του καθενός.

Το πρώτο που πρέπει να σημειώσει κανείς είναι ότι η κίνηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την αυτοκινητοβιομηχανία γενικά και την Porsche ειδικά, καθώς το εργοστάσιό της αναμένεται να μείνει κλειστό και μετά τις 14 Απριλίου που είναι η ημερομηνία που έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί.

Το δεύτερο είναι πως η εταιρεία καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν με αυτά τα επιπλέον χρήματα δωρεές, προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο το Porsche Aid, το πρόγραμμα δωρεών της ίδιας της εταιρείας. Η οποία πρόσφατα πρόσθεσε και άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ, που πήγαν σε τράπεζες τροφίμων και εταιρείας παραγωγής υγειονομικού υλικού.