Η Porsche εξελίσσει την ηλεκτροκίνητη Cayenne


Με μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της Cayenne πρόκειται να επιστρέψει στην κατηγορία των SUV η Porsche, προχωρώντας με ταχύ ρυθμό τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

  • Πηγή: Car And Driver
  • 10/4/2021

Συνέχεια στην προσπάθεια εξηλεκτρισμού της γκάμας της πρόκειται να δώσει πολύ σύντομα η Porsche επιλέγοντας αυτήν τη φορά την κατηγορία των SUV για να ξεδιπλώσει την εξειδίκευσή της στη δημιουργία ηλεκτροκίνητων sportscars.

Μετά την Taycan και Taycan Cross Tursmo, προτεραιότητα για την Porsche έχει η δημιουργία της ηλεκτροκίνητης Macan ενώ θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη έκδοση της Cayenne, η οποία ευελπιστεί να αποτελέσει το πρώτο υπερυψηλών επιδόσεων SUV το οποίο θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Φυσικά, η Tesla έχει προηγηθεί με το Model X, αλλά κανείς νοήμων άνθρωπος –πλην του Elon Musk- σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα τοποθετούσε μια πρόταση της καλιφορνέζικης φίρμας  απέναντι σε μια Porsche.

Με δεδομένο ότι ο εξηλεκτρισμός της Porsche Macan θα προηγηθεί, η μηδενικών ρύπων Porsche Cayenne αναμένεται στην Ευρώπη το 2024-2025, αποτελώντας ουσιαστικά την τρίτη κατά σειρά γενιά του επιβλητικού σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η επόμενη γενιά της Cayenne δεν θα διαθέτει στην γκάμα της κινητήρες εσωτερικής καύσης, παρά μόνον αν η προσπάθεια της Porsche να δημιουργήσει μια βιώσιμη εναλλακτική μέσω των συνθετικών καυσίμων στεφθεί με επιτυχία.

Σε κάθε περίπτωση, η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτροκίνητη Cayenne θα είναι εκείνη των Taycan και Audi e-tron GT, γεγονός που με τη σειρά του πρόκειται να οδηγήσει στην υιοθέτηση παρόμοιων λύσεων σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών.

Φυσικά στην περίπτωση της Cayenne δεν πρόκειται να υπάρξουν δικίνητες εκδόσεις, ως εκ τούτου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η χρήση δύο ηλεκτροκινητήρων και η δημιουργία διαμορφώσεων που θα υπερβαίνουν σε ισχύ τα επίπεδα των 400 ίππων.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.